Б3 Километраж
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 Километраж
Здравейте колеги искам да попитам дали километраж от пасат б3 с 9A мотор ще стане за моят пасат б3 с 1.8 моноинжекциона. Колата е 1990г. със електронния часовник оборотомер със километраж със жило и букса. Моля ако някой е сигурен да ми отговори защото ако не стане няма смисъл да го взимам, не искам и да побългарявам. Благодаря предварително.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Б3 Километраж
За да стане без преправяне тряббва и двата да са с жило. Да са с еднакъв брой лампи за мигачите и с еднакви предавателни числа. Предавателното число го пише на скоростомера най-отдоло малко над врътката за нулиране.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
За да стане трябва както е казал колегата да търсиш от твоя вид табло.Общо взето са няколко вида ако мога да ги класифицирам по тава дали ще стане.
1вид с индикация на мигачите долу с една обща лампа.Вътре таблото е плака- като твърд найлон.
2вид с индикация на мигачите горе и две сигнални лампи/вътре е нормални платки/,могат да бъдат със или без жило за километража.
3вид с бордови комп. може да е с мигачите горе или долу,със или без жило на километража.
Ако твоят автомобил е без борд комп. няма да ти работи дисплея независимо дали съвпада разположението на мигачите./Няма прекарана инсталация до таблото,превключвател,инсталация за него и куп датчици липсват/.
Ако твоето е със жило а вземеш такъв с датчик, то нямаш датчика и инсталация съответно и пак не става няма да ти работи километража.
Ако вземеш табло със мигачите горе а твоето е със мигачите долу то трябва да се пренарежда буксата която влиза в таблото,прави се но трябва да си наясно кое какво и къде за какво е.
-Предавателното число не е интересно за всички пасати с всички табла от модела е 920.
-Производител МоторМетър или ВДО таблата са взаимозаменяеми.
-дали таблото ще е до 220,240,260 нама значение показва вярно на всякакъв автомобил.
Интересуват те 3 неща:
1.Таблото да е с разположение мигачите като твоите.
2.Таблото да е със или без жило в зависимост какво е твоето.
3.Таблото да е със или без борд комп. в зависимост какво е твоето.
Ако горните 3 условия са изпълнени то таблото ще стане директно без преправяния,във всички други случаи се налага интервенция по един или друг начин.
ПП Таблата от мотор 9А обикновенно се слагат на пасати модификация ГТ,които серийно се оборудват задължително с борд комп.Има естествено и такива без но те не са ГТ-ориентир е широката лайстна,рекаро салон,задни дискови спирачки.
1вид с индикация на мигачите долу с една обща лампа.Вътре таблото е плака- като твърд найлон.
2вид с индикация на мигачите горе и две сигнални лампи/вътре е нормални платки/,могат да бъдат със или без жило за километража.
3вид с бордови комп. може да е с мигачите горе или долу,със или без жило на километража.
Ако твоят автомобил е без борд комп. няма да ти работи дисплея независимо дали съвпада разположението на мигачите./Няма прекарана инсталация до таблото,превключвател,инсталация за него и куп датчици липсват/.
Ако твоето е със жило а вземеш такъв с датчик, то нямаш датчика и инсталация съответно и пак не става няма да ти работи километража.
Ако вземеш табло със мигачите горе а твоето е със мигачите долу то трябва да се пренарежда буксата която влиза в таблото,прави се но трябва да си наясно кое какво и къде за какво е.
-Предавателното число не е интересно за всички пасати с всички табла от модела е 920.
-Производител МоторМетър или ВДО таблата са взаимозаменяеми.
-дали таблото ще е до 220,240,260 нама значение показва вярно на всякакъв автомобил.
Интересуват те 3 неща:
1.Таблото да е с разположение мигачите като твоите.
2.Таблото да е със или без жило в зависимост какво е твоето.
3.Таблото да е със или без борд комп. в зависимост какво е твоето.
Ако горните 3 условия са изпълнени то таблото ще стане директно без преправяния,във всички други случаи се налага интервенция по един или друг начин.
ПП Таблата от мотор 9А обикновенно се слагат на пасати модификация ГТ,които серийно се оборудват задължително с борд комп.Има естествено и такива без но те не са ГТ-ориентир е широката лайстна,рекаро салон,задни дискови спирачки.
- vanbo
- Автомобил: Passat 3 TDI
- Двигател: 1. 6 SB 1992
Не го познавам колегата от Пловдив и комплименти не му правя , но рядка съм чел по форумите толкова ясно и точно описание за решаване на даден проблем.
Само " тава" в началото малко ме озадачи дали е от Пловдив, или от нашият Червенобрежки край - по говора.../Извинете за отклонението/
Но това ме води да споделя нещо много хубаво и приятно за участниците в този форум - за отношението към другия, независимо кой е и откъде е.
По стечение на обстоятелствата влязох в друг форум по електроника - трябваше ми съвет за стойностите на един елемент на хлебопекарната. Още съжалявам, че го направих - не ми се описва отношението им към другият, непознатият...
И тогава направих съпоставка с НАШИЯТ форум .
Светлинни години, момчета, светлинни.В наша полза...
Бъдете все такива!!!
/Не зная дали тази тема е за тука, но "прилегна" за мястото и времето .
Само " тава" в началото малко ме озадачи дали е от Пловдив, или от нашият Червенобрежки край - по говора.../Извинете за отклонението/
Но това ме води да споделя нещо много хубаво и приятно за участниците в този форум - за отношението към другия, независимо кой е и откъде е.
По стечение на обстоятелствата влязох в друг форум по електроника - трябваше ми съвет за стойностите на един елемент на хлебопекарната. Още съжалявам, че го направих - не ми се описва отношението им към другият, непознатият...
И тогава направих съпоставка с НАШИЯТ форум .
Светлинни години, момчета, светлинни.В наша полза...
Бъдете все такива!!!
/Не зная дали тази тема е за тука, но "прилегна" за мястото и времето .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много колеги, наистина съм съгласен, че колегата е отговорил толкова човечно и изчерпателно. Наистина съм много благодарен, надявам се че ще мога и аз да съм му полезен така както той на мене. Колкото до километража С мигачите горе със жило и мисля без бордови компютър. Защото нямам всичките датчици имам много малко активни лампи отдолу. Иначе си е МотоМетер 920 му е номера, както каза колегата. Благодаря пак много. Пожелайте ми успех в намирането на точния. :D
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
ELmoB3 написа:Благодаря ви много колеги, ...
И един съвет - когато харесаш някой го пробвай - температура, гориво, километраж, скоростомер, оборотомер, лампи и най-вече зареждането на акумулатора, за да не даваш пари за проблеми. Успех!