Passat B5 налягане на гуми 225/40/18R ?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Налягане на гуми 225/40/18R Passat B5?
За мен най-добре се чувствам на 2.7 предни и 2.5 задни.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Авер си сложи 235/35/19.Сподели че колата нещо е взела да не спира много,но по спомен гумите на гумаджийницата ги напомпили по около 3атм.Ако свалим налягането на 2.6 дали ще се усети?Гумите са чисто нови(континентал) и няма логика да е проблем спирането.Вярно,че няма да е като с 16ките Континентал пак нови,но все пак :)
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако външния диаметър на гумата е по-голям е нормално да спира малко по-зле. Какво точно има в предвид под "не спира много"? Гумите се пързалят или няма същото спирачно усилие?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
За сравнение аз когато карах 19 цола едно лято, ги помпех на 3,2 - 3,3 атм. пак размера бе 235/35/19. Прекалено е ниска тази гума за да се помпи под 3 атм.
18-ките ги карах на 2.3 , никакви проблеми съм нямал , нито балони по гумите , нито съм кривил джанта , а и гумите се износваха равномерно.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Winner25 написа:Ако външния диаметър на гумата е по-голям е нормално да спира малко по-зле. Какво точно има в предвид под "не спира много"? Гумите се пързалят или няма същото спирачно усилие?
Еми общо взето АБС-а се включва по-често от преди.Колата е с 4 бутални апарати отпред и доста големи дискове отзад.С зимните гуми нито преплъзва нито нищо и направо се заковава на пътя.Сега с тези валяци не е толкова доволен,но ще се преживее :D
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
След като абс-а се включва значи е от гумите. Нека провери пак налягането, защото аз веднъж дълго спорих с един гумаджия че налягането на демонтирана джанта не е същото както гогато е на колата и не стигнахме до единодушно решение 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
mupk0 написа:Winner25 написа:Ако външния диаметър на гумата е по-голям е нормално да спира малко по-зле. Какво точно има в предвид под "не спира много"? Гумите се пързалят или няма същото спирачно усилие?
Еми общо взето АБС-а се включва по-често от преди.Колата е с 4 бутални апарати отпред и доста големи дискове отзад.С зимните гуми нито преплъзва нито нищо и направо се заковава на пътя.Сега с тези валяци не е толкова доволен,но ще се преживее :D
Колега, твоя "авер" явно си мисли, че принципа на мечо Пух "колкото повече - толкова повече" важи винаги. Е не е така! Има поне 3 причини, които мога да ти дам колата да не спира по-добре от преди. Първата е по-голямата широчина. Ако гумата е прекалено широка ефекта е обратен. Не искам да се впускам в обяснения относно разпределение на маса в/у площ и коефициент на сцепление. Втората е различната твърдост на гумата/ смес. Летните гуми са по-твърди и понякога имат нужда от леко загряване. За сметка това в топло време държат. Третата е ако гумата е чисто нова. Попрочетете и ще видите че чисто новите гуми имат нужда от известен пробег, за да разкрият истинския си капацитет (също не ми се обяснява защо). Четвъртата - неподходящо налягане в гумите. Сигурно мога да ти изредя и още.