Здравейте колеги,
от два дена имам малък проблем...едно странно виене про подаване на газ.Откачих ремъка за динамо и помпа но виенето остана.В форума тук някой беше написал че когато е от обтяжната ролка виенето се появява при загрял двигател,но при мен вече за втори път се появи на студен двигател.С подаване на газ се усилва.След известно време изчезва.
Когато сменях водната помпа и след това събрах всичко се оказа че ламаринката която е зад колелото на коляновия вал леко се е изкривила и жули в него.Това се чуваше само сутрин на студено за около минута-две и после изчезваше и го оставих така.....но звука си беше на стъргане,а не виене.
Някой ако има идея дали може да е ролката....че все пак не съм минал километрите които и дават
Виене от към ремъка на пасат б3
Re: Виене от към ремъка на пасат б3
Аз съм имал ролка на ангренаж, която прови след 500км и я сменях пак - и то INA (уж маркова). Та няма гаранция, че ще изкара определено време/пробег. Вероятно е ролката, не помня Б3 май на отделен ремък му беше хидравличната помпа - да не е тя?kamen_78 написа:Някой ако има идея дали може да е ролката....че все пак не съм минал километрите които и дават
Re: Виене от към ремъка на пасат б3
днес като започна пак да вие впръсках в ролката малко машинно масло и звука изчезна :) тия дни ще я сменя