Пасат Б5 - грешни показания на температурата отвън
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Пасат Б5 - грешни показания на температурата отвън
Здравейте. От няколко дни температурата на климатроника, която показва градусите отвън е забила на 21 градуса. Снощи по едно време се оправи и се качи на 27-28 градуса. Преди рядко е правила този проблем. Правеше го след автомивка например, но след 1-2 часа се оправяше. Проблемът е че като показва 21 градуса отвън, вътре охлажда съвсем слабо, защото явно решава че отвън е студено. Къде може да е проблемът?
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 - грешни показания на температурата отвън
Така като гледам двамата имаме сходни проблеми.
Погледни тази тема за да видиш снимки и обяснения за външната температура.Пробвай да направиш диагностика или самодиагностика на климатроника да видиш дали има някакви грешки.Най добрия вариант е да е записало някаква грешка от някой от двата датчика за да разбереш къде е проблема.При мен записана грешка няма и не мога да хвана от къде се получава така.Колагата zfa159 ми каза да погледна реалните стойности през ваг ком за да разбера кой датчик прави проблем за което съм му безкрайно благодарен.
.Също така според него може контролера да не смята реално температурата което се оправя с ресет през vag com. От личен опит казвам,че по лесния начин да разбереш за проблема е чрез самодиагностика и в реално време да гледаш показанията на датчиците макар,че ми се е случвало да на някой пасати да не може.