На скоро си купих вградената решетката, която се намира под номера в бронята. Старата се беше разпаднала и изпочупила на повече от 50%. Оказа се обаче, че новата има няколко разлики от старата, с която пасата дойде от Германия. Старата беше само 4 отвора в средата, и една за кукичката за теглене. Новата обаче е почти цялата без затворени части. Проверих навсякъде по фирмите занимаващи се с авточастии, и масово се предлага тази модификация с многото отвори. Предлага се за пасат 93-96 год. Дали има значение големината на радиатора? Защото аз съм с малката пита, и немеца е имал в предвид 4-те отвора отпред да обдухват директно него? А тази решетка с многото отвори е за по голямата пита?
Ще има ли някакво значение тази разлика относно охлаждането в движение?
Горната решетка е като мойта, със стрелките показващи разликите! Долната е като новата![img]
Решетка в броня Пасат Б4 1,8 1993 год.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Решетка в броня Пасат Б4 1,8 1993 год.
Последна промяна от milen_1975 на Пет 28 юни 2013 18:47, променено общо 1 път.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Решетка в броня Пасат Б4 1,8 1993 год.
Не мисля, че ще има проблем, даже за лятото е по-добре, ще имаш по-добро охлаждане и перките ще се включват рядко и по-малко ще се амортизират
То ако имаше проблем, на пазара щеше да има и от двата вида.

То ако имаше проблем, на пазара щеше да има и от двата вида.
- milen_1975
Надявам се да е така! Перката е една, че съм с парно и с малкия радиатор. Но защо е два модела тази решетка? Дали има значение освен от големината на радиатора, и от това дали е дизел или бензин 

- vencislav1328
- Автомобил: vw pasSat B5
- Двигател: 1998 AFN
- Контакти:
При мен са две перки с голям радиатор,като старата ти решетка - 1.9 ТД 1994 година.
- milen_1975
vencislav1328 написа:като старата ти решетка - 1.9 ТД
Значи има значение, какъв е двигателя! Сменявани са преден капак, преден ляв калник и шофьорската врата. Това означава, че е имало удър от ляво, със сигурност преди да ми го докарат от Германия

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
и на моя Пасат 2Е '94г. е с тази решетка с малкото отвори,той беше без клима с малкия радиатор,сега като сложих клима съм вече с големия радиатор и пак с тази решетка и карам вече 2 година без никви ядове 

- wss
- Автомобил: VW PASSAT CL B4
- Двигател: ABS 1994
а ако не е тайна колко ти струва тази решетка чисто нова :) .. че мойта е напукана и не вярвам че ще издържи още дълго време 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Аз съм с TDI и климатроник, решетката е като новата ти - тази с многото отвори.
Не знам дали е оригиналната, но подозирам, че е, а дори и да е сменяна вероятно и оригиналната е била такава. Докато я разглеждах забелязах, че двата крайно леви отвора (пред шофьора), отвеждат въздуха директно към радиаторчето на кулера. Предполагам ако са затворени ефективността му ще намалее.
Това ме навежда на следното предположение : Вероятно в началото, когато са произвеждали тези решетки за първоначално вграждане в новите автомобили, са ги правели два варианта в зависимост от двигателя и наличието на климатик, като вероятно идеята на по-затворената е била ограничаване достъпа на боклуци до двигателния кош за моделите с малак радиатор и без кулер. На по-късен етап при производството им само за резервни части (било от VW, било от друга-външна фирма), може да са решили, че това е маловажно и за да свият разходите са почнали да правят един вариант, който е приложим при всички модели, а именно отвореният. Това разбира се е само хипотеза.
Не знам дали е оригиналната, но подозирам, че е, а дори и да е сменяна вероятно и оригиналната е била такава. Докато я разглеждах забелязах, че двата крайно леви отвора (пред шофьора), отвеждат въздуха директно към радиаторчето на кулера. Предполагам ако са затворени ефективността му ще намалее.
Това ме навежда на следното предположение : Вероятно в началото, когато са произвеждали тези решетки за първоначално вграждане в новите автомобили, са ги правели два варианта в зависимост от двигателя и наличието на климатик, като вероятно идеята на по-затворената е била ограничаване достъпа на боклуци до двигателния кош за моделите с малак радиатор и без кулер. На по-късен етап при производството им само за резервни части (било от VW, било от друга-външна фирма), може да са решили, че това е маловажно и за да свият разходите са почнали да правят един вариант, който е приложим при всички модели, а именно отвореният. Това разбира се е само хипотеза.
Toчно от мотора зависи.
Ако си с голям мотор имаш по-голям радиатор -> по-голям отвор,за да обдхува целия радиатор потока.Ако си с по-малкия мотор имаш от по-тесните радиатори -> настрани няма смисъл да седи отворено.При пасат б3 също има няколко вида решетки,съобразени с това какъв размер ти е радиатора и дали имаш климатик.
Ако си с голям мотор имаш по-голям радиатор -> по-голям отвор,за да обдхува целия радиатор потока.Ако си с по-малкия мотор имаш от по-тесните радиатори -> настрани няма смисъл да седи отворено.При пасат б3 също има няколко вида решетки,съобразени с това какъв размер ти е радиатора и дали имаш климатик.
- milen_1975
Решетката е 43 лв клиентска цена, а с отстъпката, която ми направиха е взех за 33 лв. Предположението на колегата Asko VW ми се вижда доста вероятно. Може и така да е найстина? Модела на решетката да е бил в зависимост от големината на радиатора и наличието на кулер. Сложих новата решетка и пасна идеално. Разлика в работната температура в движение не виждам да има
Демек да държи малко по-ниска температура
Температурата си е като със старата решетка! 

- wss
- Автомобил: VW PASSAT CL B4
- Двигател: ABS 1994
колега milen_1975 имаш ли представа решетката от б3-ката дали ще пасне на б4 че ми е трудно даже невъзможно да намеря 2 ра ръка читава решетка за моята б4 

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Решетката с многото дупки е за кола с климатик! Понеже колата е с по-голям радиатор отпред а под пасажерския фар е заврян в кучи г.з дехидратора на киматика, и точно две от крайните дупки вкарват въздух и за неговото охлаждане.
Няма да имаш никакви проблеми с тази решетка, даже е по-добре за охлаждането на колата ти :)
Няма да имаш никакви проблеми с тази решетка, даже е по-добре за охлаждането на колата ти :)
- milen_1975
Колега wss, ето как изглежда решетката на Б3 http://www.avto.bim.bg/Reshetka-bronq-predna-cherna-za-VOLKSWAGEN-PASSAT-ot-1989-do-1993_p11823m662.html По различна е на Б4, и няма шамс да е сложиш. А цената на твойта решетка е горе-долу почти същата. Даже бих казал и малко по евтина!