Здравейте,
става дума за passat b6 2007 2.0tdi с двузонов климатроник. Напоследък все по-често забелязвам,че климатроника много бавно тръгва - какво имам впредвид - качвам се в колата и карам 2-3 км и чак тогава започва да духа студено. понякога е след 5 мин , понякога след 15. Във всички случаи тръгва, просто не мога да разбера каква е логиката.
Друго което направих днес - запалих колата и около 10 мин на празен ход чаках да се пусне климатроника - ефект 0. тръбите не се изстудяват , 2те перки (вентилаторите на радиатора) не се въртят. Качвам се в колата . след няколко минути климатроника си тръгва, след което като спрях - тръбите студени и перките и 2те се въртят.
Дали има някаква настойка да тръгва по-късно ли какво? Къде евентуално да търся проблем? букси , компресор ? (миналата седмица презаредих фреона - мислех, че може нивото да му е малко, но явно не е това.)
Четох доста за уствойството на климатроника на тая кола, но все още имам нужда от вашето мнение за евентуални насоки, как поне да локализирам проблема къде е.
passat b6 climatronik - тръгва много бавно
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: passat b6 climatronik - тръгва много бавно
Аз не притежавам такъв автомобил, но четох писаниците из нета по случая.
Масов проблем за модела, предполагам става дума за стойностите подавани от t-сензорите:
в купе, за сл. светлина, за външна t и куп други. След като студената част очевидно ти работи.
Иди при zfa159 да ти реши проблема.
Масов проблем за модела, предполагам става дума за стойностите подавани от t-сензорите:
в купе, за сл. светлина, за външна t и куп други. След като студената част очевидно ти работи.
Иди при zfa159 да ти реши проблема.