passat b6 climatronik - тръгва много бавно

Техническа и сервизна информация за Passat
frec
Автомобил:
Двигател:

passat b6 climatronik - тръгва много бавно

Мнениеот frec » Вто 02 юли 2013 17:44

Здравейте,
става дума за passat b6 2007 2.0tdi с двузонов климатроник. Напоследък все по-често забелязвам,че климатроника много бавно тръгва - какво имам впредвид - качвам се в колата и карам 2-3 км и чак тогава започва да духа студено. понякога е след 5 мин , понякога след 15. Във всички случаи тръгва, просто не мога да разбера каква е логиката.
Друго което направих днес - запалих колата и около 10 мин на празен ход чаках да се пусне климатроника - ефект 0. тръбите не се изстудяват , 2те перки (вентилаторите на радиатора) не се въртят. Качвам се в колата . след няколко минути климатроника си тръгва, след което като спрях - тръбите студени и перките и 2те се въртят.
Дали има някаква настойка да тръгва по-късно ли какво? Къде евентуално да търся проблем? букси , компресор ? (миналата седмица презаредих фреона - мислех, че може нивото да му е малко, но явно не е това.)
Четох доста за уствойството на климатроника на тая кола, но все още имам нужда от вашето мнение за евентуални насоки, как поне да локализирам проблема къде е.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: passat b6 climatronik - тръгва много бавно

Мнениеот bobocamaro » Сря 03 юли 2013 9:08

Аз не притежавам такъв автомобил, но четох писаниците из нета по случая.
Масов проблем за модела, предполагам става дума за стойностите подавани от t-сензорите:
в купе, за сл. светлина, за външна t и куп други. След като студената част очевидно ти работи.
Иди при zfa159 да ти реши проблема.

Върни се в “Passat”