Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло
Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло
Здравейте на всички проблемът ми е следния дясното ел стъкло на пасата б4 се вдига и сваля когато си иска понякога като спра по 10 мин борба за да си затворя прозореца машинката работи но в момента в който пусна копчето за вдигане на горе и прозореца пада сам или пък обратното някой път трябва и от двете страни да го натискам едновременно за да го вдигна и пак щом пусна дори едното копче пак пада направо ми къса нервите има и едно доста силно чукане което не е обичайното от ел машинката защото тя си работи перфектно въпросът ми е къде да търся проблема и има ли някакъв вариант да отстраня копчето за дясната врата и да може да се свалят само от моята страна и двата прозореца да махна или да отрежа кабелите от дясната страна или нещо подобно
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Проблем със дясно ел.стъкло на пасат Б4
копчето можеш да хо отстраниш и без да режеш
Можеш да го смениш с някое от задните за проба да видиш дали не е в него проблема. Можеш да провериш и за протрити или прекъснати кабели в маншона на вратата.
Най вероятно обаче проблема е в самата машинка - по-точно управляващия модул който е на самото моторче.
Сваля се, разглобява се и се проверява за студени спойки.
има теми в които подробно е описано кое как става.

Най вероятно обаче проблема е в самата машинка - по-точно управляващия модул който е на самото моторче.
Сваля се, разглобява се и се проверява за студени спойки.

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Извинявай, но не разбрах, проблема от кое копче ти го прави от това на шофьорската врата, това на самата дясна врата или няма значение кое ползваш. Иначе копчетата са с букса просто я вадиш, нищо не е нужно да режеш. Ама това с тропането не звучи на добре, на мен на лявата така първо започна да тропа преди да изрони предпоследните горни дава зъба на венеца.
Само предните 2 стъкла са ел. задните са ръчки
И от двете копчета ми го прави но от шофьорската страна по често работи от другата страна по-рядко
И от двете копчета ми го прави но от шофьорската страна по често работи от другата страна по-рядко
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тези интелигентни ел.стъкла са голям к.р.Заминал ти е модула отдясно.След време ще замине и другия.И или няма да можеш да го свалиш,или ще си остане вечно долу.
Като моето,само че лявото.При -10,посред зима.Не знам какво му баяха тогава,знам че търсих такъв модул и по моргите нямаше.Взех от Голф 3 и прехвърляхме елементите,щото голфовия не пасва директно.Все не остават парици и време да направя и лявото,та зимно време директно вадя захранването на моторчето.
Като моето,само че лявото.При -10,посред зима.Не знам какво му баяха тогава,знам че търсих такъв модул и по моргите нямаше.Взех от Голф 3 и прехвърляхме елементите,щото голфовия не пасва директно.Все не остават парици и време да направя и лявото,та зимно време директно вадя захранването на моторчето.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Zdravko Zankov написа:Заминал ти е модула отдясно
И аз клоня към това, вероятно се е прецакал нещо и самоволно подава сигнал за отваряне. Откачи му буксата и виж дали в това положение от левия бутон ще започне да работи нормално. Ако при разкачен десен от левия си работи нормално, работата е ясна, ако пак прави проблем, пробвай обратното - разкачен ляв и закачен десен, така ще разбереш в кой бутон/модул е проблема. Пробвай това и пиши какво е станало !
Re: Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло
Нагорели са ти релетата в модула. Слагай външни и газ!!! Като свалиш механизма го огледай хубаво за шума,който издава.
-
- Автомобил: VW PASAT 1993
- Двигател: ABS 1.8
Re: Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло
Проблема е в ел. модул. Намира се при мотора. Имах същия проблем. Платката беше изкорубена от предишния собственик по незнайни причини. Възстанових липсващите и скъсани пътечки и заработи. Вече 2г. работи Събрах го за проба но не ми се сваляше да лакира поправките но все още работи.