Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Do0oW
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло

Мнениеот Do0oW » Пет 21 юни 2013 17:04

Здравейте на всички проблемът ми е следния дясното ел стъкло на пасата б4 се вдига и сваля когато си иска понякога като спра по 10 мин борба за да си затворя прозореца машинката работи но в момента в който пусна копчето за вдигане на горе и прозореца пада сам или пък обратното някой път трябва и от двете страни да го натискам едновременно за да го вдигна и пак щом пусна дори едното копче пак пада направо ми къса нервите има и едно доста силно чукане което не е обичайното от ел машинката защото тя си работи перфектно въпросът ми е къде да търся проблема и има ли някакъв вариант да отстраня копчето за дясната врата и да може да се свалят само от моята страна и двата прозореца да махна или да отрежа кабелите от дясната страна или нещо подобно

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Проблем със дясно ел.стъкло на пасат Б4

Мнениеот Winner25 » Пет 21 юни 2013 18:03

копчето можеш да хо отстраниш и без да режеш :mhihi Можеш да го смениш с някое от задните за проба да видиш дали не е в него проблема. Можеш да провериш и за протрити или прекъснати кабели в маншона на вратата.
Най вероятно обаче проблема е в самата машинка - по-точно управляващия модул който е на самото моторче.
Сваля се, разглобява се и се проверява за студени спойки. :use_search има теми в които подробно е описано кое как става.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 21 юни 2013 19:17

Извинявай, но не разбрах, проблема от кое копче ти го прави от това на шофьорската врата, това на самата дясна врата или няма значение кое ползваш. Иначе копчетата са с букса просто я вадиш, нищо не е нужно да режеш. Ама това с тропането не звучи на добре, на мен на лявата така първо започна да тропа преди да изрони предпоследните горни дава зъба на венеца.

Потребителски аватар
Do0oW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Do0oW » Съб 22 юни 2013 0:22

Само предните 2 стъкла са ел. задните са ръчки
И от двете копчета ми го прави но от шофьорската страна по често работи от другата страна по-рядко

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 22 юни 2013 6:57

Тези интелигентни ел.стъкла са голям к.р.Заминал ти е модула отдясно.След време ще замине и другия.И или няма да можеш да го свалиш,или ще си остане вечно долу.
Като моето,само че лявото.При -10,посред зима.Не знам какво му баяха тогава,знам че търсих такъв модул и по моргите нямаше.Взех от Голф 3 и прехвърляхме елементите,щото голфовия не пасва директно.Все не остават парици и време да направя и лявото,та зимно време директно вадя захранването на моторчето.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 22 юни 2013 9:48

Zdravko Zankov написа:Заминал ти е модула отдясно

И аз клоня към това, вероятно се е прецакал нещо и самоволно подава сигнал за отваряне. Откачи му буксата и виж дали в това положение от левия бутон ще започне да работи нормално. Ако при разкачен десен от левия си работи нормално, работата е ясна, ако пак прави проблем, пробвай обратното - разкачен ляв и закачен десен, така ще разбереш в кой бутон/модул е проблема. Пробвай това и пиши какво е станало !

Потребителски аватар
univers
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло

Мнениеот univers » Чет 27 юни 2013 14:07

Нагорели са ти релетата в модула. Слагай външни и газ!!! Като свалиш механизма го огледай хубаво за шума,който издава.

vitko
Автомобил: VW PASAT 1993
Двигател: ABS 1.8

Re: Пасат Б4 проблем с дясно ел.стъкло

Мнениеот vitko » Чет 04 юли 2013 6:24

Проблема е в ел. модул. Намира се при мотора. Имах същия проблем. Платката беше изкорубена от предишния собственик по незнайни причини. Възстанових липсващите и скъсани пътечки и заработи. Вече 2г. работи Събрах го за проба но не ми се сваляше да лакира поправките но все още работи.

Върни се в “Passat”