Смяна на горна помпа на съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 29 ное 2007 14:16

Ако взимате помпи 2ра ръка, на тях трябва да пише FAG това са оригиналните които се слагат по колите.

asenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenko » Нед 02 дек 2007 19:27

не е вярно че само FAG са по колите.на моя ПАСАТ сменях скоро главния цилиндър на съединителя.оригиналната на него беше ATE.това също е марка която традиционно се монтира на VW.мислех да си купувам нова, но наистина старите оригиналните са за предпочитане.попаднах на една от катастрофирал,също ATE, и сега карам с нея.за сега няма грешка.иначе има ремонтни комплекти гумички за по 5 лева, но ако е износен цилиндъра не си заслужава смяна на гумички, че и те големи ментата.имам практика като ги поставиш и след месец се раздуват и пак на ново демонтаж, монтаж, ядове....та моя съвет е ако намериш някой ударена кола вземаи от нея

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 02 дек 2007 19:33

Помпата я купих преди 3 месеца

nobreak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна на горна помпа на съединител

Мнениеот nobreak » Пон 28 юни 2010 8:41

Колегир питах и в друга тема и моля да ме извините. Моля някой да каже от къде да си купя ремонтни комплекти за помпите на съединител на Пасат В3 - 90 коня?
Благодаря.

Потребителски аватар
Liam
Автомобил: Passat B5_5
Двигател:

Мнениеот Liam » Вто 02 юли 2013 10:06

Здравейте, колеги напоследък правя ремонт на всеки 100 км. :banghead . Бобина, клеморед преди това сумати неща :scare3
Наистина вече не издържам, та въпросът ми е следният, преди около 1 година смених горна помпа на съединителя. До ден днешен нямах никакви проблеми...докато не се счупи тази връзка между помпата и казанчето за спирачната течност ( на снимката ):

41786x-.jpg

Това не е за Passat B4, намерих примерна снимка. Дали тази връзка се продава отделно...? Старата помпа я изхвърлих :banghead , опитах да направя нещо с подръчни материали но нищо не се получи.

Благодаря предварително за всички отзиви.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 03 юли 2013 13:22

Този пластмасов Щутцер,мисля е само набит в корпуса на помпата!Според мен,ако не може да се извади останалата част от вътре(вероятно може),да се набие подходяща по размер втулка за връзка с маркуча от казанчето!От там се пълни помпата,така че,няма налягане!Измери вътрешния отвор и може да пробваш за втулка напр. парче от медна тръба за газ(Фи6-Фи8мм).Явно ще е импровизация нещо ...Успех!

Потребителски аватар
Liam
Автомобил: Passat B5_5
Двигател:

Мнениеот Liam » Чет 04 юли 2013 22:55

Щуцера излиза, питах из магазините за авточасти но за съжаление не се продава отделно. Сега ще пробвам със дюбел 8*100, намерих и медна трабичка фи8мм...

Върни се в “Passat”