Колеги, помагайте!
Имам пасат Б6 2007 - FSI 2 литра, имам проблем със заден ляв мигач ту работи, ту не работи!
При вклячване премигва два пъти след което спира да мига, а в купето сигнала, който се чува е два пъти по-бърз спрямо нормално работещ мигач. Интересно то е, че това се случва от време на време!
Мигача е чиста нов!
Някакви идии???
Пасат Б6 - проблем със заден мигач
Re: Пасат Б6 - проблем със заден мигач
Сваляш целия стоп,и почистваш буксата.Ако е много зле я сменяш.Поръчва се,оригинална букса с пинове,само някой трябва да я пренареди. 

Ок, благодаря!
А имаш ли идея от къде да си купя само буксата?
А имаш ли идея от къде да си купя само буксата?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Може да е просто крушката на мигача. Имал съм случай при дефектна крушка в стопа, да светят и други светлини при мигането - например стоп-светлината или габарит...Според мен започни от по-елементраната причина - крушката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Петров, имаш ли обяснение за феномена, който описваш или е просто магия?
- Pet_rov
Имам. В некачествена крушка се допират + и - поради некадърно изпълнение. Навремето на Ладата 2107 често ми се случваше този номер. Както знаеш, техните стопове също са със платки и крушката просто окъсява различните писти. Виждал съм подобен ефект на ситроен и фиат. Не си измислям и никога не го правя. Не искам да обърквам или подвеждам някого. В случая говоря от личен опит. Колегата може да се съобрази с мнението ми или пък не. В случая, мнението ми не е задължително, нито някое друго мнение ще бъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Крушката окъсява и вместо да изгори пердпазител, святка каквото има там друго на същия стоп? Колкото и да се опитвам, не мога да си го представя, би ли нарисувал някаква проста схема на това, за което говориш - как става така, че съседната крушка да има + и - и да светне?
- Pet_rov
Уважаеми колега, става въпрос за крушка на мигач. Схеми няма да чертая, защото едва се оправям с компютъра. Ако просто се заяждаш с мен по някаква причина, кажи си го направо. Иронията ти в случая е неуместна. Форумът е за всички, пък и не виждам мнението ми по въпроса да е причинило някаква щета. Както казах и преди, не е нужно никой да се съобразява с него. А че според теб евентуално се "излагам" с некомпетентно мнение, е мой, а не твой проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ирония в последния ми пост няма. Говорим за батерия и 2-3 крушки, не за ядрена физика. Помолих те да обясниш как става така, че при окъсяване в едната крушка да светне съседната. Разбрах, че нямаш представа, няма нужда да драматизираш. Ако искаш да се заяждам с теб, кажи - много съм талантлив!
- Pet_rov
Никъде не съм писал, че имам представа как става. Това, което написах, беше какво ми се е случвало и какво съм виждал. Не драматизирам нищо, пък и не обичам да се заяждам с хората. За мен това е безсмислено занимание - не съм се регистрирал тук, за да си го меря с когото и да било. Опитвам се да спазвам добрия тон и да науча нещо в този форум. Повече нямам какво да кажа по въпроса.
Провери самата крушка дали контактува добре във фасунгата, освен това което са те насочили за буксата. Контролната лампа на таблото така мига по-бързо когато има изгоряла крушка. В твоя случай лампата на мигача загубва захранване, спира да свети и контролната лампа на таблото се забързва.
Направо смени крушката.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Аз ли нещо съм в грешка? Кой е този Пасат Б6 с крушка отзад в мигача, като са ЛЕД? Чукча писател, чукча читател...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отдавна не съм преглеждал форума ...
Драги колеги. При Б6 задните мигачи са изцяло светодиодни (LED). Крушка няма. "Изгаряне" от износване не може да се случи. Варианти за повреда:
1. Както е написал колегата по-горе - зацапване на някоя от буксите. Отзад в багажника, зад стоповете, има цепки в мокета, които се отварят подобно на вратичка, развърта се нещо като "перчата" гайка и целият стоп се изважда (изпада). Прегледайте куплунга. Ако колата не е купена нова, може би някой е майсторил по нея. Може да се пръсне с контактен спрей. Може да се прегледа за прищипан кабел.
2. Проблем в Боди-контрол модула (9-ти блок) или неговите куплунзи. До него се стига по-трудно и е хубаво това да го прави разбиращ.
Учестените звуци са сигнализация за изгоряла крушка (в същност за ниска консумация на ток). Диагностика с VAGCOM или VAS също могат да подскажат за проблема.
Драги колеги. При Б6 задните мигачи са изцяло светодиодни (LED). Крушка няма. "Изгаряне" от износване не може да се случи. Варианти за повреда:
1. Както е написал колегата по-горе - зацапване на някоя от буксите. Отзад в багажника, зад стоповете, има цепки в мокета, които се отварят подобно на вратичка, развърта се нещо като "перчата" гайка и целият стоп се изважда (изпада). Прегледайте куплунга. Ако колата не е купена нова, може би някой е майсторил по нея. Може да се пръсне с контактен спрей. Може да се прегледа за прищипан кабел.
2. Проблем в Боди-контрол модула (9-ти блок) или неговите куплунзи. До него се стига по-трудно и е хубаво това да го прави разбиращ.
Учестените звуци са сигнализация за изгоряла крушка (в същност за ниска консумация на ток). Диагностика с VAGCOM или VAS също могат да подскажат за проблема.
Последна промяна от pavel_andreev на Пон 08 юли 2013 22:36, променено общо 1 път.
Добре, ЛЕД да са.
Извинете ме за незнанието. Исках да насоча автора на темата, че такова бързо мигане се получава от неработещ източник на светлина /крушка, ЛЕД модул/ и в тази посока да търси проблема.