Пасат Б6 - проблем със заден мигач

Техническа и сервизна информация за Passat
njagol
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 - проблем със заден мигач

Мнениеот njagol » Съб 06 юли 2013 13:02

Колеги, помагайте!
Имам пасат Б6 2007 - FSI 2 литра, имам проблем със заден ляв мигач ту работи, ту не работи!
При вклячване премигва два пъти след което спира да мига, а в купето сигнала, който се чува е два пъти по-бърз спрямо нормално работещ мигач. Интересно то е, че това се случва от време на време!
Мигача е чиста нов!
Някакви идии???

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 - проблем със заден мигач

Мнениеот vladini » Съб 06 юли 2013 13:26

Сваляш целия стоп,и почистваш буксата.Ако е много зле я сменяш.Поръчва се,оригинална букса с пинове,само някой трябва да я пренареди. :th_up

njagol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njagol » Съб 06 юли 2013 14:20

Ок, благодаря!
А имаш ли идея от къде да си купя само буксата?

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Съб 06 юли 2013 15:07

от VW :th_up

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 08 юли 2013 8:07

Може да е просто крушката на мигача. Имал съм случай при дефектна крушка в стопа, да светят и други светлини при мигането - например стоп-светлината или габарит...Според мен започни от по-елементраната причина - крушката.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 08 юли 2013 8:12

Петров, имаш ли обяснение за феномена, който описваш или е просто магия?

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 08 юли 2013 9:23

Имам. В некачествена крушка се допират + и - поради некадърно изпълнение. Навремето на Ладата 2107 често ми се случваше този номер. Както знаеш, техните стопове също са със платки и крушката просто окъсява различните писти. Виждал съм подобен ефект на ситроен и фиат. Не си измислям и никога не го правя. Не искам да обърквам или подвеждам някого. В случая говоря от личен опит. Колегата може да се съобрази с мнението ми или пък не. В случая, мнението ми не е задължително, нито някое друго мнение ще бъде.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 08 юли 2013 9:49

Крушката окъсява и вместо да изгори пердпазител, святка каквото има там друго на същия стоп? Колкото и да се опитвам, не мога да си го представя, би ли нарисувал някаква проста схема на това, за което говориш - как става така, че съседната крушка да има + и - и да светне?

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 08 юли 2013 10:08

Уважаеми колега, става въпрос за крушка на мигач. Схеми няма да чертая, защото едва се оправям с компютъра. Ако просто се заяждаш с мен по някаква причина, кажи си го направо. Иронията ти в случая е неуместна. Форумът е за всички, пък и не виждам мнението ми по въпроса да е причинило някаква щета. Както казах и преди, не е нужно никой да се съобразява с него. А че според теб евентуално се "излагам" с некомпетентно мнение, е мой, а не твой проблем.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 08 юли 2013 10:23

Ирония в последния ми пост няма. Говорим за батерия и 2-3 крушки, не за ядрена физика. Помолих те да обясниш как става така, че при окъсяване в едната крушка да светне съседната. Разбрах, че нямаш представа, няма нужда да драматизираш. Ако искаш да се заяждам с теб, кажи - много съм талантлив!

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Пон 08 юли 2013 10:32

Никъде не съм писал, че имам представа как става. Това, което написах, беше какво ми се е случвало и какво съм виждал. Не драматизирам нищо, пък и не обичам да се заяждам с хората. За мен това е безсмислено занимание - не съм се регистрирал тук, за да си го меря с когото и да било. Опитвам се да спазвам добрия тон и да науча нещо в този форум. Повече нямам какво да кажа по въпроса.

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пон 08 юли 2013 13:32

Провери самата крушка дали контактува добре във фасунгата, освен това което са те насочили за буксата. Контролната лампа на таблото така мига по-бързо когато има изгоряла крушка. В твоя случай лампата на мигача загубва захранване, спира да свети и контролната лампа на таблото се забързва. :smile Направо смени крушката.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 08 юли 2013 16:30

Аз ли нещо съм в грешка? Кой е този Пасат Б6 с крушка отзад в мигача, като са ЛЕД? Чукча писател, чукча читател...

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Пон 08 юли 2013 21:50

Отдавна не съм преглеждал форума ...

Драги колеги. При Б6 задните мигачи са изцяло светодиодни (LED). Крушка няма. "Изгаряне" от износване не може да се случи. Варианти за повреда:
1. Както е написал колегата по-горе - зацапване на някоя от буксите. Отзад в багажника, зад стоповете, има цепки в мокета, които се отварят подобно на вратичка, развърта се нещо като "перчата" гайка и целият стоп се изважда (изпада). Прегледайте куплунга. Ако колата не е купена нова, може би някой е майсторил по нея. Може да се пръсне с контактен спрей. Може да се прегледа за прищипан кабел.
2. Проблем в Боди-контрол модула (9-ти блок) или неговите куплунзи. До него се стига по-трудно и е хубаво това да го прави разбиращ.

Учестените звуци са сигнализация за изгоряла крушка (в същност за ниска консумация на ток). Диагностика с VAGCOM или VAS също могат да подскажат за проблема.

Последна промяна от pavel_andreev на Пон 08 юли 2013 22:36, променено общо 1 път.

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пон 08 юли 2013 21:58

Добре, ЛЕД да са. :redface Извинете ме за незнанието. Исках да насоча автора на темата, че такова бързо мигане се получава от неработещ източник на светлина /крушка, ЛЕД модул/ и в тази посока да търси проблема. :smile

Върни се в “Passat”