H1 за B4

Техническа и сервизна информация за Passat
nasko-1
Автомобил:
Двигател:

H1 за B4

Мнениеот nasko-1 » Нед 13 дек 2009 9:39

Колеги някой може ли да съвет за късите светлини какво да сложа,филипс или осрам и
евентуално като цена,защото кризата е майка на мизерията :?

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: H1 за B4

Мнениеот I4o_naskov » Нед 13 дек 2009 10:40

Аз лично карам с Осрам +50% и съм доволен мисля че бяха към 12лв едната крушка :да:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 13 дек 2009 10:51

Osram-а са по-евтини, и за цената си са добри.от тях ти препоръчвам:
Cool Blue - светят по-бяло
Siverstar - светят по-силно +50%
All season - препоръчителни при шофиране в мъгла, дъжд.
Nightbreaker - най-новият модел дават им +90% светлина и 10% по бяло от нормалната крушка.
предполагам знаеш че всички тези модели крушки са с наполовина живот в сравнение със стандартна.
цените варират от 12 до към 18 лв. за бройка.

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Нед 13 дек 2009 15:29

Китайски ксенон

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Нед 13 дек 2009 18:27

Ако изключим ксенона,
Мисля че NARVA Blue Power (ако не се лъжа в името) е най-добрия вариант на качество/цена.
Със сигурност светят по-добре от Осрам-а и еднакво добре с тези на Филипс (правя разлика защото едната ми крушка е Нарва, а другата Филипс).
Цената на Нарва-та е около 25 лева за 2 броя.
А всички тези три марки колкото и да е странно са по-калпави от тези за 10 лева:
Изображение
Принципно говоря за H4, но едвали концепцията пти H1 е раязлична.

viktor100bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor100bg » Сря 16 дек 2009 14:14

Като извадиш карантията счупи и изхвърли ламаринката,която закрива крушката от ГОРНАТА страна и ще се родиш :да:

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 16 дек 2009 16:41

viktor100bg написа:Като извадиш карантията счупи и изхвърли ламаринката,която закрива крушката от ГОРНАТА страна и ще се родиш :да:

Колега и какво ще постигне с това много ми е интересно :talk:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 16 дек 2009 16:51

I4o_naskov написа:
viktor100bg написа:Като извадиш карантията счупи и изхвърли ламаринката,която закрива крушката от ГОРНАТА страна и ще се родиш :да:

Колега и какво ще постигне с това много ми е интересно :talk:

Ще вади очите на отсрещните. :horror:

viktor100bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor100bg » Сря 16 дек 2009 18:32

Ще постигне това,че ще му се освети пътя както трябва.Погледни как е обгърната крушката отвсякъде с рефлектор,освен два процепа по 2-3 мм странично.И откъде накъде ще вади очите на другите?Крушките с по две светлини като имат ламаринка само отдолу очи вадят ли? Откакто направих тази "модификация" преди няколко месеца никой колега не ми е присветнал,мислейки че карам на дълги. Затова пък осветеността е в пъти по добра.

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 17 дек 2009 17:19

Аз пък утре ще си получа ксенона Н1 6000К :banana :banana :banana

vitko
Автомобил: VW PASAT 1993
Двигател: ABS 1.8

Мнениеот vitko » Чет 18 юли 2013 5:06

viktor100bg написа:Ще постигне това,че ще му се освети пътя както трябва.Погледни как е обгърната крушката отвсякъде с рефлектор,освен два процепа по 2-3 мм странично.И откъде накъде ще вади очите на другите?Крушките с по две светлини като имат ламаринка само отдолу очи вадят ли? Откакто направих тази "модификация" преди няколко месеца никой колега не ми е присветнал,мислейки че карам на дълги. Затова пък осветеността е в пъти по добра.

Някой друг правил ли е горната интервенция?

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 18 юли 2013 14:44

viktor100bg написа:Откакто направих тази "модификация" преди няколко месеца никой колега не ми е присветнал,мислейки че карам на дълги.

Здравей viktor100bg,
това че не ти присветкват, не е сигурен показател. Аз примерно когато ме заслепяват включвам дългите, единствено в краен случай едва когато не се търпи. Но попържвам насрещният шофьор до девето коляно. Ако си се занимавал с езотерика имай предвид, че изречените думи носят енергия и ако те понапържат достатъчно хора тия неща се отразяват - извинявам се за лиричното отклонение. :icon_lol
На дългите имам крушки H1 - 130W. Когато видя срещу мен да се приближават две огнени кълбета с ослепително-заслепителна светлина си включвам дългите ...някой път отбиват, та даже са обръщали и да ме гонят ...избягвам вече да го правя, не е това начина. Шофирайте със стандартната осветителна уредба и нека всички да проявяваме колегиалност, колеги. :beach

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 18 юли 2013 15:01

nasko-1 написа:Колеги някой може ли да съвет за късите светлини какво да сложа,филипс или осрам и
евентуално като цена,защото кризата е майка на мизерията :?

Извинявам се, само да допълня: Колега, споменаваш че търсиш евтин вариант. Ако си с фабричната инсталация за фаровете, мисля че слагането на релета ще подобри осветеността на старите крушки повече, отколкото нови крушки. Ако имаш умения и възможност сам да ги сложиш, цената за две автомобилни релата, плюс малко кабел и кабелни обувки, трябва да излезе около 10-15 лв.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Чет 18 юли 2013 19:57

Колега, не се занимавай с глупости!
Боцни си Osram или Philips, Narva и не се тормози излишно. По-скъпи са, но си заслужават парите определено и не изгаряъ чак толкова бързо, не се притеснявай.
Тази ламаринка в която е мушната крушката е с цел да не заслепяваш насрещните водачи!!! Цяла наука е как да се фокусира, пречупи и отрази светлината от една крушка, през определен рефлектор и през определено стъкло! Тия неща не са туку тъй сложени в завода! Виждал съм лично как такъв орязан фар свети наистина по-силно ама и ебава мамата на тоя срещу тебе!!!

Така, че слагай си тия по-скъпи крушки и ще постигнеш добър ефект, с малко пари и без излишни главоболия.

И никога не си слагай четерисезонни или подобни крушки, независимо от марката, пълна трагедия са! Личен опит ме е довел до това ми мнение :mhihi

Върни се в “Passat”