Здравейте, пасата е 2001г. бензин 1.8T 150 коня. Искам да питам няколко неща хората със същия модел.
1. Преди седмица смених масло+маслен филтър и колата започна да дърпа по-добре, но забелязах рязко повишаване на разхода. При 100 км каране извънградско с постоянна скорост 90-100 км/ч разхода не пада под 8.5-9/100, при положение че с такова каране е бил около 7.5/100. Разхода в града също държи 12-13, а все пак е лято! Възможно ли е да е нещо от филтрите/маслото? Преди месец сменях термостат, защото се беше скапал, ако може да има отношение към разхода. Евентуално как да провеля дебитометъра?
2. Стана май време да се сменят амортесьори. На това ме навежда мисълта, че като влизам в завой със 100-110 км и ми се включва ABS-a все едно колата поднася, а пътят е сух и завоят никак не е остър. Прави го вече 4-5 пъти. Отделно като минавам през бабуни се чува звук като от изпускане на газ. За този модел какви са амортесьорите? Предните ще сменя със сигурност, сигурно и задните. Какви са оптималните варианти за качество и цена, на които сте попадали?
3. Волана има много голям празен ход, т.е. правя голямо движение, за да завие сравнително малко. Отделно го чувствам някак си “хлабав“ и мек. Сравнявам го с едно BMW 325 което карах за две седмици и въпреки че е по-старо, воланът беше много стегнат и колата реагираше при много по-леки завъртания.
Ще се радвам да дадете мнение :)
Passat B5.5 амортисьори и др. проблеми
-
- Автомобил: Passat B5.5 1.8T
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: Passat 1.8T YAMAHA FZ1
- Двигател: AWT 2004
Re: Aмортесьори за Passat B5.5
Колега не мисля, че има нещо общо между смяната на маслото и повишения разход при теб.
причината е друга според мен. на същата бензиностанция ли си заредил, да не е някоя шано?
Звука ( съскането ) от амортисьорите при неравност е нормален.
Незнам колко струват, но мисля,че трябва да са газови.
а за луфта на волана веднага отиди в някой сервиз за да ти кажат нормален ли е,
луфта трябва да е като навсяка друга кола( горе-долу), ене като на зил де
поздрави!
причината е друга според мен. на същата бензиностанция ли си заредил, да не е някоя шано?
Звука ( съскането ) от амортисьорите при неравност е нормален.
Незнам колко струват, но мисля,че трябва да са газови.
а за луфта на волана веднага отиди в някой сервиз за да ти кажат нормален ли е,
луфта трябва да е като навсяка друга кола( горе-долу), ене като на зил де

поздрави!