Пасат 1.8Т ANB - Прекъсва

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoJoFF
Автомобил: Passat B5 1.8 turbo
Двигател: ANB 2000

Пасат 1.8Т ANB - Прекъсва

Мнениеот BoJoFF » Вто 11 юни 2013 13:32

Колеги , колата прекъсваше , смених свещите и проблема се реши , но след месец пак започна да прекъсва по същия начин , но не е от свещите , бубините също са наред.Колата прекъсва само като настъпя и на празен ход (на място се чува как за по-малко от секунда прекъсва и колата се поклаща , а при стъпка всеи път различно , но най-често след 3 500 оборота до към 5-5 500 и след това тръгва както трябва .. )
Какво да правя .. ходих на диагностика , нищо не излиза и човека ми каза че е механичен проблем , тоците са наред ..
офф:Кофти че не можах да запиша хубаво време на Калояново,защото точно там ми се прояви проблема :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Linkos
Автомобил: VW Golf 1.8 T
Двигател: AGU

Re: Пасат 1.8Т ANB - Прекъсва

Мнениеот Linkos » Вто 11 юни 2013 14:56

Аз колега съм пресен пример .... плюс това което си проверил аз смених и ламбда сонда и проблема остана.Като я запаля нищо не става...изчаквам малко да стопли и се почва,сменяне на оборотите(аха да изгасне,даже гаснеше понякога),гаааааааз за тест във високите от време на време прекъсва,като почнеше да прекъсва през ауспуха почнаха да излизат черни кълбета дим и свещите веднага стават черни ... нооооооо при по сериозна диагностика се оказа ДЕБИТОМЕРА .....работи (за това не се отчита като грешка),но предава стойности 20-30 пъти над нормата .... пробвай с чистене ,ако не се оправи пробвай с работещ дебитомер на някой отзовал се колега с ANB :beer

П.С. изчетох много ....приказки разни ... спестявам ти няколко часа търсене,четене на теми .Успех

Потребителски аватар
Linkos

Мнениеот Linkos » Нед 30 юни 2013 11:12

Колега някакво развитие има ли ?

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Вто 02 юли 2013 7:24

И аз мисля,че е дебитомера.Проблема се решава с нов.

Потребителски аватар
Linkos

Мнениеот Linkos » Сря 03 юли 2013 9:06

onty написа:И аз мисля,че е дебитомера.Проблема се решава с нов.

Достатъчно помляни ГТИ-та има ,за да намери читав втора употреба ,аз лично така направих защото новият на Бош е 307 кинта ... аз лично си намерих почти нов ,чийто стойности са си в границите на нормалното .

П.С. Ако взимаш втора употреба ,препоръчително е да отидеш на диагностика за да затрият грешките от свалянето и да се проверят стойностите на "новият" .Успех :beer

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Нед 07 юли 2013 17:02

С дебитомерите има и вариант рециклиране. Ако не ме лъже паметта Ауто+ се занимавах с това. Излиза на 1/2 цена и се прави в Бош. Даваш счупен и след 10-15 дни ввзимаш рециклиран. На Ауди С3 правихме тая гимнастика и вече 6 месеца е чук :th_up . Там цените бяха покъртителни за нов.

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Чет 01 авг 2013 13:59

Колеги ... свалих свещите и се оказа че тази свещ която е на 3ти цилиндър се бе сцепила а комплекта нов..на има няма 1000 км..марката е Champion и реших че са прекалено калпави за миксера и викам ай ще взема NJK за 17лв бройката , взех ги и ги сложих и близо месец си карах айляк докато не почна пак да прекъсва ... дори и не отворих да видя свещите и отидах на диагностика ... там показа че 3ти цилиндър еди кво си .. не помна точно .. но беше свързано със свещите ... момчетата от VW ми казаха да взема Бош за близо 30лв парчето и щяло всичко да е 6+ и викам шш взема ама на заплата ..и докато дойде време за заплата да не мъча колата взех от един приятел нови свещи Champion уж за 1 седмица .... на следващия ден почна да тресе а до вечерта вече си прекъсваше както преди ...... свеща на 3ти цилиндър отново спукана ..... страх ме е като взема бош-а да не вземе да се сцепи и той че шш почна да припадам .. Вие какво ще ме посъветвате ??

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 01 авг 2013 14:18

Колега, като отиде на диагностика, каква причина ти посочиха за това пукане на свещта? 2 различни марки и все на 3-ти цилиндър? Много странен ефект... От тези, които си свалил, защо не вземеш някоя читава и да я сложиш за проба?

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Чет 01 авг 2013 14:39

от VW казаха че тая кола се карала само с оригинален бош или компромисен вариант някъв заместител ..NJK цяната мисля че беше 26лв за брой .. иначе никво обяснение кво става и се случва с колата .. мисълта ми е дали може нещо друго да прецаква свещите ... а не тва че са "смотани" и не стават за колата

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Чет 01 авг 2013 14:46

Е казали.. Защо тогава се пука само на 3-ти цилиндър? Ако свещите са калпави, щяха да се пукат примерно на 2-ри, 1ви или 4-ти... А те все на 3-ти? Има някаква мистерия тук. Пробвай при друг диагностик...Ти поне си по-близо до Сф - защо не пробваш при Ваското1?

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Чет 08 авг 2013 15:07

Колеги , да ида да премерим компресията .. или няма нищо общо ?

Потребителски аватар
Pet_rov

Мнениеот Pet_rov » Чет 08 авг 2013 15:28

Ми няма лошо да се замери. Ама каква ще е тази компресия на 3-ти цилиндър, че да пука свещта?

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Сря 14 авг 2013 18:28

Няма такава аномалия ... Взех свещи Бош иридииви .. от VW ми дадоха номера на свещите и би трябвало да са точно за нея .. сложих ги и ПАК прекъсваше , но не по същия начин .. ту тръгне .. ту не мога да тръгна от светофара и гасне ...
Отидах при един майстор дето много ми го хвалиха .. той някъв инжинер доцент доктор професор .. и ми съобщи че тряя ми отвори капака на главата и да погледне някъв ремък ли е ддзн .. на 2та вала .. някви пълни извращения ..
Посъветваха ме преди да правя такива неща да се подсигуря и за всеки случай сложа нова бубина (за проба)..вместо това размених бубината на 3ти и 1ви цилиндър .. сложих нова свещ за да видя дали пак ще се пукне и ТИ ДА ВИДИШ .. колата спря да прекъсва .. просто размених местата на бубините .. нз какви са тези аномалии но се радвам че в момента всичко е наред..
Благодаря колеги :) Ако има развитие по темата ще пиша .. :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Passat”