Здравейте колеги.
Знам, че засягам стара предъвкана тема, но нещо не мога да се оправя с регулирането им.При затваряне бягат напред и излизат от водачите. Това го прави особенно на студено време. От форума прочетох, че един колега е изместил единия край на малката рейка с 5 - 6 мм. надолу и си е решил проблема. Направих го и имах чувството , че се пооправиха малко. Но вчера отворих дясното стъкло и няма вдигане - прескача гребена.Като го дърам с ръка тръгва. Ще върна малката рейка на мястото и .... дотук. С търсачката намерих някои неща за демонтаж и монтаж на механизъма , но навсякъде казват , че трябва регулировка. И тук запецнах - не мога да проумея какво точно да търся и бутна.
Пак се извинявам за старата тема , но моля помогнете за това регулиране на стъклата.
Пасат В4 - проблем с ел. стъклата
- стефанов
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В4 - проблем с ел. стъклата
Пак да уточня - докато времето беше топло проблема се ядваше. Но като застудя - направо ужас.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Свали механизъма и огледай пластмасовите водачи,които седвижат по релсите.Ако са много разбити,може заради това да ти излиза стъклото!Прескачането на гребена не е ли заради износени зъби?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Не е задължително да са износени зъбите.
При мен,където моторчето върти по гребена се беше изпрошнала планката и накрая на гребена прескачаше(горно положение при вдигане).
Взех втора употреба,че при мен и комфорта беше заминал.
Та колега,свали механизма на земята и разгледай обстойно.После при закачването му към вратата,има едни като чопчета,трябва да влязат във зарезите на ламарината.Така го фиксираш,освен със болтовете.
Поздрави
При мен,където моторчето върти по гребена се беше изпрошнала планката и накрая на гребена прескачаше(горно положение при вдигане).
Взех втора употреба,че при мен и комфорта беше заминал.
Та колега,свали механизма на земята и разгледай обстойно.После при закачването му към вратата,има едни като чопчета,трябва да влязат във зарезите на ламарината.Така го фиксираш,освен със болтовете.
Поздрави
- стефанов
- Автомобил:
- Двигател:
Отворих, проверих и се оказа износени зъби на сектора.
Така че ще се прави.
Благодаря за помоща.
Така че ще се прави.
Благодаря за помоща.