Привет колеги, имам странен проблем със спирачките на пасатора, когато натисна леко спирачките се получава "залюляване" в предницата и особено в завой с по-висока скорост, а когато ги натисна по-сериозно проблема изчезва. Това става по-сериозно осезаемо когато колата се движи с по-висока скорост. Ако всичко това се случваше постоянно, щях да съм почти сигурен, че имам крив диск - само да вметна, че дисковете и накладките на колата са сменяни преди да я взема и са в отлично състояние. Проблема със спирачките обаче се получава когато си поиска, примерно 3 пъти натикам и намаля плавно, следващите 3 ще излетя от пътя... проблема е от доста време, но скоро щях да излетя от пътя и реших да ходя по майстори. Ходих, но навсякъде ми казват, че нямат представа от какво е щом го прави когато си поиска. Последно ми казаха днес, че най-вероятно е от "заминаващо" каре, но как да сменям каре като и майстора не е сигурен в това. Ще добавя, че последния път при ляв завой освен "претрисането" се чу и скърцащо-свистящ звук от предницата който отмина. Имам чувството, че проблема се появява когато дисковете и накладките загреят.
Реших да пиша тук, преди да ида на поредния майстор който ще ме отпрати с недоумение.
Странен проблем със спирачки при Passat 5.5
- Disaster84
- Автомобил: Passat 5 3B
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Странен проблем със спирачки при Passat 5.5
Аз наскоро имах подобен проблем (само без озвучаването). Оказа се неравномерно износени дискове и накладки, и на 4-те колелета. Провери пак дали са износени равномерно.
- Disaster84
- Автомобил: Passat 5 3B
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Странен проблем със спирачки при Passat 5.5
Благодаря, но ако беше от това проблема най-вероятно щеше да е постоянен...