Пасат Б5 1997г. Миризма на изгорели газове от климатроника
Пасат Б5 1997г. Миризма на изгорели газове от климатроника
Здраейте имам проблем с климатроника, когато го пусна да работи на парно започва да вкарва миризма която мога да определя като от изгорели газове. Това се случва само като съм спрял , като съм в движение си е както трябва. Някой да помага ако знае нещо по въпроса.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Пасат Б5 1997г. Миризма на изгорели газове от климатрон
Огледай за стичащи се по колекторите масло или недай си боже, гориво.
Виж да не пуши и от картерната вентилация.
Ако не - значи вероятно имаш проблем с изпускателния колектор и/или предната част на генерацията, колега.
В движение всичко това се отвява назад. В покой тръгва нагоре в двигателния отсек и вентилатора на парното го засмуква.
Виж да не пуши и от картерната вентилация.
Ако не - значи вероятно имаш проблем с изпускателния колектор и/или предната част на генерацията, колега.
В движение всичко това се отвява назад. В покой тръгва нагоре в двигателния отсек и вентилатора на парното го засмуква.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5 1997г. Миризма на изгорели газове от климатрон
Не пише с какъв мотор си,ама при повечето на Б5, меката връзка на изпускателната система е близо до входящия отвор за климатроника.Ако се е поскъсала меката връзка, директно вкарва газове към купето.Същото важи ако има проблем и г-рите на EGR-a или стабилно разцепен колектор и т.н. С две думи - огледай изпускателната система от-до в моторния отсег и ще го видиш откъде е :)