Passat B5 дърпа в страни

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 дърпа в страни

Мнениеот terek » Чет 07 ное 2013 15:54

Колата е Пассат Б5 1.9тди 110к.с. двигател афн 1999г.
Проблема е следния като карам с по висока скорост и като мина през неравност дори и малка неравност колата тръгва на ляво или на дясно.Помислих си че може да е от крива джанта или не добре балансирани гуми.
Сложих други джанти и зимни гуми,отидох на стенд,човека ми обясни че това дърпане било свързано с носачите понеже биле пълнени и са много твърди каза че оправил предницата да не дърпа но сложна ли големите джанти има вероятност пак така да стане.Покарах я и добре беше вчера тръгвам на път и няма никакъв проблем минах някъде към 100 км. и пак започна да дърпа в страни.
Сега не знам какво да правя.
Дали този при когото ходих на реглаж не си е свършил добре работата и не е проверил добре предницата или някои носач прави проблем?
Дали трябва пак да ходя на реглаж,но ако пак след 100км. проблема се върне?
Дали да сменям носачи?Което не ми са иска защото не са евтини ,моите са пълнени преди 10 000км. и по предницата не се чуват никакви шумове.
Колеги какво ще ме посъветвате,какво да правя и от какво може да се получава този проблем.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Passat B5 дърпа в страни

Мнениеот bangobango » Чет 07 ное 2013 16:03

Провери амортисьорите. И предните и задните. Аз след като сложих по-големи джанти с по-широки и хубави летни гуми, задницата се разлюля. Отдавам го на по-голямото сцепление с пътя и остарелите амортисьори, задницата направо при неравности не може да си намери място. Усещам, че и предницата бяга на някои завои с неравности. Неприятно е.

Върни се в “Passat”