Пасат B5.5 не се отключва задна дясна врата дори при принудително отваряне от вътрешната страна с лостчето за отваряне пак не се отваря.При опит да се отвори от вътрешната страна бутона се вдига но врата не се отваря и когато пуснеш лостчето тя пак се самозаключва! Моля дайте някакви насоки как да я отворя тази врата???
Абсолютно същия проблем имах,на същия модел, даже на същата врата, блокирала брава. Не я правих аз, но трябва да се свали ламарината от вътрешната страна и да се смени механизма на бравата, аз си го купих от морга. 200 кинта с труда ми излезна.
Сваля се кората и при затворена врата, махаш капака на дръжката има два винта отвътраш ги отдолу има един след като свалиш и него повдигаш горния край на кората да излезне от улея на вратата след това дърпаш и се молиш да счупиш по малко щипки после взимаш ключ 10 и сваляш болтовете на ламарината сваляш я след което следва чупенето на самата брава.
Така го описвате все едно е работа за 3мин.... Кората може да се свали - под капачето на дръжката има 2 болта с кръстата отвертка се отвиват. Отдолу на кората има винт, с торкс 25 се отвива. За да го видиш обаче трябва да вдигнеш седалката - ако е комби да я вдигнаеш напред, ако е седан да я махнеш. После смъкваш стъклото до долу, има една черна гумена тапа на ламаринената кора. Трябва като смъкнеш стъклото да се вижда един бял щифт, който влиза в друг бял щифт и те придържат стъклото към водача. Трябва да извадиш вътрешния бял щифт, после външния и след това вадиш стъклото - тук е пипкавия момент, внимавай да не строшиш водача, пластмасов е. Чак след това развиваш ламарината с ключе 10, откачаш буксата от бравата (иначе не можеш да свалиш ламарината). Тук опитай механично чрез лостчето или жилото да отвориш. Ако не става, ще трябва да се счупи бравата.