Шофьорска седалка B5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шофьорска седалка B5
Става на въпрос за шофьорксата седлката, онзи ден при маневра назад натиснах по рязко спирачката и потънах леко назад и се скъса жилото (на ломбалната функция или нз как да го кажа)на седалката. Някой имал ли е този проблем и как го е решил със нова седалка или се разглабя и ремонтира.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шофьорска седалка B5
За да не пускам нова тема ще питам тук. Отляво под седалката ми се откачи една пружина, дълга около 20-25см, не мога да разбера къде се закачва и каква работа върши.
Моите пружини изпадаха и от 2-те седалки. Не съм занелязал нещо нередно до сега
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми направи впечатление че при движение на седалката напред назад, не иска да спре на някакво положение. Предполагам е за това.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
fena_vd написа:На мен ми направи впечатление че при движение на седалката напред назад, не иска да спре на някакво положение. Предполагам е за това.
Не е за тази функция! Предназначението и е да държи седалката "напрегната" на горе! Така не се натоварва много редуктора за горе-долу! И при мен беше паднала,но я сложих! Скъсва се един г-образен алуминиев детайл (

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=395892 аз продавам салон със работещи всички функции. Може и отделни седалки, за ремонт на няколко комплекта седалки 

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Днес свалих седалките, на дясната закачих пружината, но на лявата въпросния щифт или каквото е там се е счупил. Ще си кара така. Но недоумявам защо не закача при движение напред назад. Явно пак ще се наложи да я сваля.