Разширителен съд за антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Иво
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разширителен съд за антифриз

Мнениеот Иво » Вто 01 мар 2005 17:00

Здравейте! Първо поздравления за форума, който сте спретнали! Имам един Пасат 1.8 от 1992 година. Напоследък антифриза направо си изтича за броени часове. Когато колата седи на едно място, изгасена естествено няма течове. Движа се обаче и след като спра и погледна количеството на антифриза е почти нулево... Най-странното е, че няма никави видими пробойни и не може да се локализира този теч. Направи ми впечатление, че в разширителния съд за антифриза има някакви натрошени пластматерии. Не знам дали вътре е имало някаква врътка, която е вършила работа или самото казанче се рути. Вашите как са? Първият ми въпрос е откъде мога да си намеря такова казанче ново или втора ръка и за какви пари? Има ли някъде преди маркучите или радиатора филтърче или мрежичка или направо да си представям как целия радиатор се е напълнил с малки парченца пластматерия :roll: Другите ми проблеми са свързани с добре познатото ви загравяне само до 70 градуса, но четох доста из старите теми и май това всеки го е срещал :) Мисля, че ми е ясно неговото решение, но от скоро стрелките на бензиномера и температурата забиха съвсем и въобще не отлепват. Имате ли идея как се процедира в този случай и как да отстраня този досаден проблем. Предварителни благодарности към всички! :D

П.С. Само да добавя още един въпрос. Щеката за маслото е счупена и не уплътнавя добре горе. Може ли да доведе това до някакви негативни последици?

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 01 мар 2005 17:34

И при мен щеката играеше и ми протърка маркуча от радиатора към разширителния съд / 60лв е той /. Този оранжевия държач на щеката е 1-2 лв, така че сменяй го бързо. Маслото какво ти е - ако е на боза, значи го меша с антифриза и тогава лошо. По-добре едно ЛС на Васко.

Потребителски аватар
Иво
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Иво » Вто 01 мар 2005 17:41

Toledo написа:И при мен щеката играеше и ми протърка маркуча от радиатора към разширителния съд / 60лв е той /. Този оранжевия държач на щеката е 1-2 лв, така че сменяй го бързо. Маслото какво ти е - ако е на боза, значи го меша с антифриза и тогава лошо. По-добре едно ЛС на Васко.

Как така щеката за маслото ще претърка маркуча за антифриза!?!? Иначе откъде се взимат тия пластматерии за 1-2лв.? Маслото не е омешано с нищо, но харчи, както повечето пасати.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 01 мар 2005 18:06

При работа на мотора от вибрациите щеката "играе" и горният й край се търка малко в маркуча. Знаеш каква е температурата вътре и точно там, където се опира щеката, се протърква леко и започва сълзене. Така се получи при мен за няколко месеца.
А тия пластматерии ги има навсякъде, скоро някой беше купувал от Аутоплюс на Хладилника.

Върни се в “Passat”