Passat 1.8t aeb проблем с оборотите и турбото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
smkvd
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: AEB - 1997

Passat 1.8t aeb проблем с оборотите и турбото

Мнениеот smkvd » Съб 18 яну 2014 11:55

Здравейте на всички! Намирам се в Чехия и съм купил пасат 1.8т АЕБ , имах проблеми с мощноста на колата , губеше ми мощност на 1-ва и 2-ра оборотите падаха на 0 , имаше силен мирис на бензин в купето и нямаше никакъв ряз,когато вдигах капака излизаше силна топлина и дори лек дим в областа на турбото !Оставих колата на майстор и ми откри ,че някакъв маркуч на турбината се е бил спукал , както и да е , купих от оторизиран сервиз нов такъв ,смених ме го и колата леко казано живна! Изчезна проблема с мощноста и оборотите , спря мириса на бензин в купето и не ми загряваше нищо под капака ,а колата просто летеше на пътя за околу 35 сек правеше 200 и спря да ми гори толкова гориво , колкото гореше преди! Карах така около 2 месеца без никакви проблеми до вчера когато се наложи да закарам един приятел на 20км в едно селце . Карах нормално и изведнъж се появи мирис на бензин веднага ми мина през главата ,че маркуча па се е спукал , натиснах я малко и тръгна г/д добре и като стигна до 3000 оборота , просто стрелката отиде на 4500 без никакво ускорение , отново се появиха проблемите с оборотите.Вдигнах капака и пак лекия дим се появи и понеже беше привечер видяхме ,че турбото беше силно зачервено !Отидох при майстор и ми каза ,че ми трябва ново турбо , обаче цените тук са колосални и в момента непосилни за мен !Не се доверявам на чехите , защото в по-трудни ситуаци не ги бива за нищо , аз лично не разбирам нищо ,но мисля че е отново маркуча !Моля за вашите мнения и съвети , не ми се продава колата ,затова се надявам на вашия опит !Поздрави на всички от мен ,ще чакам за коментари , благодаря Ви !

Върни се в “Passat”