Пасат Б5 ТД смяна на автоматична скоростна кутия с механична

Техническа и сервизна информация за Passat
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат Б5 ТД смяна на автоматична скоростна кутия с механ

Мнениеот rudoni » Нед 29 дек 2013 20:42

Темата не е "за и против автомата" а дали си заслужава.Ако имаш пари ,приятелю пробвай,ако не-не започвай!Това от мен, който дооправя мизериите след тези които ги монтират.този който ти го прави ,трябва да е мноооооого в час освен с механиката ,така и с електрониката ,обучение на ЕБУ и т.н.От мен успех в начинанието! :th_up
П.П. Ръчката е за шофьори със спортен дух,автомата за блондинки които не могат да броят повече от 1 до 3! :mhihi

cpekov
Автомобил: Passat B5tdi-avtomatik
Двигател: AHU-1997g

Мнениеот cpekov » Нед 29 дек 2013 22:01

Несъм шофьор от вчера qq12,от как съм взел книжка на 18г.до сега сам на 35г.съм се шофьор и в Европа и в България.Факт неуспорим е,че автомата е най-удобното превозно средство но с тиа мизерни доходи човек какво ли не му хрумва.Пробвал съм и да го гаделичкам с педала на газта и при нормално каране,автомата си гори в градски условия,но пък няма по-удобна кола от автоматик - така е.Просто исках да събера мнения дали да се вкарвам във преживяване или да си карам колата и така....... :beer

cpekov

Мнениеот cpekov » Чет 16 яну 2014 13:43

Здравейте,смених скоростната кутия и всичко си пасна на мястото.Колата си върви много добре и няма никакви излишни шумове или вибрации.Ако някой се нуждае от ПЕРФЕКТНА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА,полуоски,венец за стартера,магарето под мотора,дисплея във километража или скоростния лост със механизма за него „ЗА АВТОМАТ„ да се обажда.0896869663.Сменил съм я САМО И ЕДИНСТВЕНО заради РАЗХОДА,не заради някакъв дефект,просто ми изпадна изгодно механична кутия и така.....Всичките части стават и за А4. Ако някой знае коя от буксите при автоматичната кутия е за задние светлини да помага,само това ми остана да направя и не се сетих преди да я сваля да вида коя букса е.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 16 яну 2014 20:59

Браво! :th_up Не очаквах толкова бързо?!Браво! Дълги безаварийни км!

cpekov

Мнениеот cpekov » Чет 16 яну 2014 22:00

Мерси rudoni,нещо за задните светлини незнаеш ли?Къде им е буксата,кое ги кара да светът-датчик на ск.кутия или на скоростния лост както пише колегата.Само това ми остана да направя.Питам те за автоматик,за механична знам каде е буксата.

cpekov

Мнениеот cpekov » Вто 28 яну 2014 16:37

Здравейте пичове,и така:Смених кутията и всички неща покрай нея и всичко стана ОК с един малък проблем-като е студена колата пали и няма проблем,обаче като загрее малко-пали по тромаво и при около 1000 оборота на СКОРОСТ не работи спокойно мотора,се едно не му стига гориво,не може така спокойно да поеме,некакси като,че прекъсва.Стартера не го сменвах,сложих си моя,на външен вид са еднакви не знам оборотите да ли са им еднакви,смених настройките на компютъра от Автоматичен на Ръчен режим,милиграмите бяха 1,8 и от как ги нагласихме на около 3,2 започна така да пали ТОПЪЛ-ТРОМАВО и да ПРЕКЪСВА при около 1000 оборота.Не знам дали е съвпадение или нещо съм пропуснал да направя.rudoni от Форума пише,че и електрониката на мотора се сменя(НЕ ЗНАМ КАКВО ИМА В ПРЕДВИД). Колата е с ЧИП и още тогава е оправен ТОПЛИЯ СТАРТ не е това причината за паленето със сигурност.Може ли като гласихме МИЛИГРАМИТЕ от почукването по ГНП-то да са попаднали боклуци по електрониката вътре в нея и за това да ми прави тия мизерий?

novak987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novak987 » Вто 28 яну 2014 17:41

Колега дълги и безаварийни километри.Моля пиши какво се сменя по механиката и какви настройки се правят по елекртониката.

cpekov

Мнениеот cpekov » Вто 28 яну 2014 18:34

Скоростна кутия,маховик,претискателен диск,аз си сложих нов феродов диск и акс. лагер,двата педала и оста за тях (имам предвид от кола с ръчна ск.кутия),горна и долна помпа със маркучето за тях,магаре под мотора-защото левия тампон на ръчната ск.кутия е по-назад от на автоматичната,полуоски-защото на автоматика са по-къси,колегите пишат и СТАРТЕРА ама аз си сложих моя-на външен вид са еднакви ама не знам дали оборотите са им еднакви (може и да не са еднакви,ако някой знае да пише).,лагерчето в коляновия вал-дето влиза опашката на ск.кутия в него.После настройка на компютъра от автоматичен на механичен режим,в него си има заводски 2 режима,ама,трябва да пипа човек къде разбира.Общо взето това е,иначе буксата за километража си съвпада а датчика за оборотите си е на мотора и всичко си заработва както си трябва.

Върни се в “Passat”