ЗдрАвейте колеги. Имам един проблем с пасатчето ми, бихте ли дали съвет от какво може да е ?
Проблемът е следния: когато отключвам колата от дистанционното се чува двойно щракане от бравите все едно се отключва и заключва, пллафона само светне и изгасне, а когато отключа втори път чак тогава постоянно свети плафона.
Гледал съм на един приятел на колата че от първия път като отключи му се пали плафона и това двойно щракане го няма. От какво може да е? А и като отключвам от шофьорската врата другите не се отключват.
Passat B5.5 2001 странно заключване и отключване
- radonsa
- Автомобил: VW Passat B5.5 [] VW Passat B3
- Двигател: ALZ 2002 [] RP 1988
Re: Passat B5.5 2001 странно заключване и отключване
При мен микроключето,което отчита отварянето на шофьорската врата се прецака и ми прави такива номера като при теб с плафона. Но пък колата се отключва и заключва нормално,заедно с другите врати.Като отключвам или заключвам винаги се чуват 2 щраквания,защото бравите са с двойно заключване (така са ми казвали и преди да се развали микроключето пак си щракаха по 2 пъти)!
Микро ключетата не са скъпи, но ремонта на бравата е доста.....
. Има доста подробна тема за микроключетата > http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=23478&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

- il4oti
- Автомобил: passat b5.5
- Двигател: 1.9 avf 2002
Колега натискаш копчето за отключване 2 пъти един след друг бързо,и ще се отключат всички врати не само твоята (шофьорската) , а относно плафона аз лично не мога да помогна :)
-
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI 131
- Двигател: AVF 2001
Колега и аз съм с такъв пасат като твоя,и относно плафона нямам идея какво може да е,но за двойното прещракване когато отключваш и се отваря само шофиорската врата мога да ти кажа че това е опция на комфорт модула. И моята се оклучва по същия начин.Може през VAG COM да се настрой да се отлючват и 4-те врати ако пожелаеш.Мен лично ми харесва да се отлючва само шофйорската врата.А при двойно натискане на бутона за отключване се отключват всички врати.
PS:От време на време микро ключето на шофйорската врата ми прави номера,но плафона винаги дори когато е отказвал да работи е светел при отключване независимо дали само на 1 или на 4-те врати.
PS:От време на време микро ключето на шофйорската врата ми прави номера,но плафона винаги дори когато е отказвал да работи е светел при отключване независимо дали само на 1 или на 4-те врати.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Контакти:
Моят пасат б5.5 също понякога отклучва без да свети плафона. Аз мисля че това е от някой микроключе или по точно ключето на шофьорската врата. Комфорт модула не го отчита понякога и остава тъмна индия. Напръскай ключалката с контактен спрей. Помага до известна степен. Относно отключването е така. Щрака двойно защото бравите са с двустранно заключване. Защита та vw. Иначе поправката на такава брава си е цяло приключение.
- djniki
- Автомобил: Passat
А некой да знае защо неискат да ми се свалят прозорците от дистанционното и защо не светят халогенните като отключвам и да гаснат като заключвам.
Първото е защото не ти е програмиран комфорт модула да сваля стъклата от дистанционното.
Второто фабрично го няма. Трябва ти допълнителен модул.
Второто фабрично го няма. Трябва ти допълнителен модул.
- djniki
относно първото как да си програмирам комфорт модула, имам и ваг ком.
А относно второто съм гледал на един приятел пасата 2002 година през ваг ком-а и има много голямо меню с най различни глезотийки.
А относно второто съм гледал на един приятел пасата 2002 година през ваг ком-а и има много голямо меню с най различни глезотийки.
- djniki
благодаря колега :) 

- djniki
колеги а през ваг ком-а има ли начин да се активира този комфорт модул?