Passat B5.5 1.9 TDI tiptronik проблем с автоматичната кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
segmenta
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 1.9 TDI tiptronik проблем с автоматичната кутия

Мнениеот segmenta » Пет 28 фев 2014 20:07

Значи карам колата от около година перфектна е във всички отношения ,типтроника работеше перфектно до вчера когато задната скорост изведнъж изчезна тоест, на режим D всичко е ок превклучва нагоре и надолу без проблеми но в режим R типтроника не работи.На ниски обороти се увлича и леко тръгва при условие че съм на равно или лек наклон надолу , но подам ли газ и няма никой, с две думи няма задна скорост а в директен режим колата си работи перфектно засега,,,Някой ако има идея каде е проблема моля да сподели?

novak987
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 1.9 TDI tiptronik проблем с автоматичната к

Мнениеот novak987 » Съб 01 мар 2014 7:55

При мен беше същото и след ремонт на мозъка на кутията всичко е наред.

gushev
Автомобил: VW Passat
Двигател: 1.9tdi 2003

Мнениеот gushev » Съб 01 мар 2014 14:05

И аз съм със същата кутия и ми е интересна темата.Къде ремонтираха мозъка?

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Съб 01 мар 2014 16:58

Мозъка на се състои от множество хидравлични клапанчета. Ако не е обслужван скоро типтроника е възможно да има разни бохлучета и да прави тези проблеми. Друго възможно е да боксува диска( заминало феродо по точно се опича и не зацепва. Проблема си го решиш с отваряне на кутията. Ако е проблем мозъка не се налага сваляне на кутията. Ако е за феродо ще се сваля

segmenta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот segmenta » Съб 01 мар 2014 21:15

Днес отвориха кутията и всичко изглежда ок няма стружки маслото е чисто няма нищо нередно ,вероятно не е от феродото защото колата се движи напред без проблеми на директна скорост всичко работи смена скоростите само задната я няма

gushev

Мнениеот gushev » Нед 02 мар 2014 15:39

Когато я паркирам назад и след това я оставям на P,и след 2-3 часа се кача от ново от P на R,N или D ми включва малко по трудно.Само първият път.След това е ОК.Защо е това?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 02 мар 2014 17:19

Нещото, което много хора не знаят за автоматиците - винаги, когато колата е паркирана на едно място т.е. е на P , трябва да бъде и на ръчна. Причината е, че реално P се реализира с един шиш, който един вид "заключва" кутията. Само че ако оставите колата на дори лек наклон и виси на шиша, на кутията никак не и е добре и заяжда при опит да се мине от P на нещо друго. Това съсипва селектора с времето :) . Затова спираш, дърпаш ръчната, минаваш тогава на P и чак после пускаш педала на спирачката. Така колата си тежи на ръчната и на кутията и селектора им е ок. Ако заяждат всичките т.е. от P към R, после от R към N и т.н. - имаш друго проблем по селектора или в самата кутия, щом е само еднократно.
По повод другия проблем - не съм капацитет в тези автоматици, ама мисля, че диска с феродото за задна беше отделен от другите предавки т.е. може съвсем спокойно да се скапе конкретно диска за задната, без това да променя работата на другите дискове и съответно да не оказва влияние в движението на кутията напред. Много би било добре да я види човек, който се занимава професионално с тези кутии и да те консултира какво и има и да я ремонтира.
:beer

gushev

Мнениеот gushev » Нед 02 мар 2014 22:12

Прекрасен отговор колега :)Благодаря много :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 02 мар 2014 22:42

на живи данни в диагностика се хваща какво става;другото е че на студено или топло има разлика и най елементарната проба Е: откачи компа и пробвай без него напред и назад,ако механично кутията няма проблем ще включва и задната без проблем с лек удар :cool

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 03 мар 2014 9:21

Аз имах проблем с един от клапанчетата на мозъка. Жълт на цвят той е за преминаване от неотрална и паркинг към директна. Нямаши стружки, мръсотия но пак не работеше коректно. Задържаше и ми подскачаши кутията докато включи. После проблем нямаше. Сменихме клапанчето и сега всичко е ок. Щом си смъкнал кутията смени работен комплект кутия( всички семеринги) и феродото. Колата ще върви мн по добре. Клапанчето за задна е или червеното или черното ако не се лъжа по спомен. Вижте да няма недобри връзки от кобелите вътре. Проверете за пукнатини по буталото. Колегата горе е адски прав. Винаги ръчна на автомат за да не патиш.

Върни се в “Passat”