Отново за меката връзка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Отново за меката връзка

Мнениеот mafiota » Пон 01 яну 2007 20:17

Прво на всички изкам да честитя новата година,и да ви пожелая леко и безавариино шофиране :D
Колеги,надявам се въпросът ми да не прозвучи глупаво и банално,но от скоро имам пасата и все още го изучавам. Какво точно представлява тази мека връзка и каде се намира (пасат '91; 1,8РП-моно; комби).Аз си мислех че е метално гофре с два кръгли фланеца от двете страни и гофрето е облечено в телена оплетка!Но такова "животно" не срещнах никаде по тръбите на генерацията на моя пасатор.А се вижда,че предния собственик си е играл на " труд и творчество" и бутал това онова по гърнетата.Та значи при мен ситуацията е следната:
1.От изпускателните колектори посредством два фланеца ,тръгва тръба която отива към първото (резонансното) гърне.Двата фланеца се предържат един към друг с помоща на две "С" скоби.
2.Тръбата която идва от колекторите се снажда с резонансното гърне с помоща на някаквии планки,огънати по външния диаметър на тръбите и прехванати към тръбите с "U" скоби.Е от тая снадка изпуска газове , и колата бръмчи отвратително.Там снадката не трябва ли да бъде осъшествена с фланци?? защото как ли не се опитвах да оплътня и претегна планките , но така и неуспях и продължава да си изпуска!!
Та това е в общи линии картинката, а къде е меката връзка??

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 01 яну 2007 22:30

Меката връзка трябва да е след изпускателният колектор и преди катализатора...
Може при теб да е на сфери или ябълка или както я наричаш тая връзка... :roll: :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 02 яну 2007 11:19

Меката връзка е точно след тия 2 фланеца дето ти изпускат. Но явно предишния собственик е побългарил някой работи като е махал катализатора. Така че най добре иди да ти сменят фланеца защото сам е доста трудно а и майсторите по добре ще го напаснат.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Вто 02 яну 2007 15:27

teodor6769 написа:Меката връзка е точно след тия 2 фланеца дето ти изпускат. Но явно предишния собственик е побългарил някой работи като е махал катализатора. Така че най добре иди да ти сменят фланеца защото сам е доста трудно а и майсторите по добре ще го напаснат.

Значи има вероятност преди това да са я побългарили , така ли, а какво точно представлява тази мека връзка, метална гофрирана тръба ли е, смисъл на вашите коли оригинално как е ?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 02 яну 2007 15:40

Това е точно зад фланеца едно малко буренце снагъната повърхност и върху него има мрежа да го предпазва и за по добра топлоотдаване, извинявай за идиотското обяснение но незнам как по точно да го кажа. Доколкото разбрах при тебе катализатора вече го няма а е сложено резонаторно гърне. Фланеца който ти изпуска с течение на времето изгаря и трябва да се смени. Затова отиди където сменят гърнета там ще го видят и ще ти кажат. Ако наистина и меката връзка е махната по добре да ти сложат защото тя обира вибрациите между двиг. и генерацията но е скъпичка около 90лв заедно с фланеца. И един съвет не ходи при разните араби за смяна защото вярно вземат по евтино но изкарва от 3 до 6месеца.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 04 яну 2007 18:37

Колеги,днес ходих да гледам генерацията на един друг колега с Пасат (' 91год.), по неговите гърнрта все още ищо не е бутано и свичко си е по оригиналному както е престигнала колата от германия. Та по тръбите на тоя колега никаде не видях мека връзка, и маи ме навежда на мисълта че оригинално и моя пасат няма гъвкавата връзка! А допълнително днес ходих в един магазин ,и там ми казаха че има разлика по изпускателната система на пасатите и по специално тея 91год., зависи дали в началото или края на годината е произведена колата!
Ами това е за сега, при някои ако има такъв случаи - Пасата оригинално да е без гъвкава връзка нека пише.

Върни се в “Passat”