пасат Б 5.5 смяна масло скорости
пасат Б 5.5 смяна масло скорости
Колеги интересува ме трябва ли да се сменя маслото в скоростната кутия на моя пасатко пасат Б 5.5 AVF 131 който е над 250000 км. аз съм му собственик от 2 год и не съм сменял маслото и с какво масло и какво количество.Благодаря предварително.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: смяна масло скорости пасат Б 5.5 AVF 131
Маслото на скоростите си има вискозитет като на двигателното масло. Няма вечно масло. Заводското масло на автомата е около 150 000. Ти отдавна си ги минал със сигурност. Смазочните и охладителни свойства отдавна са заминали. Така че ти на своя глава сам си решаваш. Аз от такъв савет карай няма страшно дадох 1300 лв за автомата. Сега си следя всичко и навреме. Смяната на маслото е около 250 лв. Ще ти трябват 6 литра масло, филтър и гарнитура. Цялото масло е към 9 литра но само когато е кутията разглобена на земята толкоз събира. Прецени си сам.
според мен ,за да пита дали да сменя маслото на кутията, става въпрос за ръчка , не за автомат.
И аз не бих го пипал ако всичко е наред , особено като чувам оплаквания , че след смяна започвали проблеми.
И да се развали за 300-400лв ще си взема друга кутия.
И аз не бих го пипал ако всичко е наред , особено като чувам оплаквания , че след смяна започвали проблеми.
И да се развали за 300-400лв ще си взема друга кутия.

кутията е ръчна и е 6 степенна забравих да пиша отначало.