Здравейте колеги!
От днес съм направо в шах! Сутринта запалих и оставих колата да поработи на празен ход около 20-30 секунди, докато се поразпличкат там масла, работи, загаснат лампи за ABS и други такива Всъщност, така правя винаги. Колата работеше абсолютно стабилно, без никакво претрисане или игра на обороти. Поддържаше си 1 100-1 200 оборота, което за мен означава, че компютъра си е работил съвсем нормално и според зададената програма. След малко (тези, споменатите вече 20-30 сек. ) оборотите започнаха леко да спадат и аз си включих на скорост и потеглих почти без гас, т.е.само поддържах същите обороти.
В момента, в който излезнах от паркинга, леко подадох газ, без да мъча колата и изведнъж започна да прекъсва, дя 'сяпа' и явно работеше на 3 цилиндъра. След отпускане на педала и натиискане на съединителя, двигателя отново започна да работи нормално. Форсирах на място, прекъсването отново се появи здраво.
Загасих мотора, след около 5 секунди отново запалих и колата започна да се държи перфектно! Равномерна и стаабилна работа на всякакво натоварване и всякакви обороти, със стабилно ускорение.
Нищичко не пипнах, само загасих и запалих наново!
Проблема е, че същото ми се случи и онзи ден сутринта и ме притеснява, защото някой път може да не се оправи след загасване.
Някой да има идеи от къде може да идва това чудо?!?
Прекъсване след тръгване при студен мотор
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

По щастливо за мен стечение на обстоятелствата резервоара почти никога не ми се изпразва под полвината.
Освен това, това претрисане не беше от липса на гориво. Преди ми се е случвало-усещането е различно. При липса на гориво оборотите лееко спадат, тогава претраква и.. ако имаш късмет пак се изфорсира, докато на 3 -4 път вече загасне и толкоз! Различно е и при наличие на вода в бензина.
Това си беше точно, все едно някоя от свещите отказва, но през 10-20 запалвания по веднъж.
Както и да е! Със същите свещи после минах около 2 000 км без да се потрети (засега) този гаден номер, а вече съм и с нови. Все пак, не съм убеден, че проблема беше в свещите, но аз си ги смених, защото им беше истекъл ресурса по каталог.