Passat B5.5 2004 AVF Автоматик обслужване

Техническа и сервизна информация за Passat
apec86
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AVF 2003

Passat B5.5 2004 AVF Автоматик обслужване

Мнениеот apec86 » Нед 07 сеп 2014 20:43

Здравейте :)

Понеже днес капарирах такъв автомобил имам няколко въпроса относно обслужването. Мисля да го извърша в кварталния сервиз (масло, ремъци, ролки, водна помпа). Проблема ми е автоматичната трансмисия. Четох противоречиви мнения в нета, но стигнах до извода, че трябва да я обслужа:
1. Трябва ли просто да се смени маслото и филтъра или да се извърши "ATF fluid flush" (инфо от тук - http://www.myturbodiesel.com/wiki/atf-fluid-flush-tiptronic-b5-vw-passat-and-audi/)?
2. Можете ли да ми препоръчате професионален сервиз за това (ако пречи на правилата - на лично)? Процедурата изглежда по-сложна за квартален сервиз?
3. Какво масло да ползвам? (LT71141 ? - някъде четох, че не било правилното, но забравих да запазя линка :icon_sad )
4. Трябва ли да обслужвам друго?
5. Нещо прави ли се по турбото?

До сега съм карал само коли на бензин с ръчка (прeдимно корейски) и не съм много наясно с VAG и дизелите.

Мерси предварително.

apec86

Re: Passat B5.5 2004 AVF Автоматик обслужване

Мнениеот apec86 » Пон 08 сеп 2014 6:05

И още един въпрос. Трябва ли да добавям примерно Lube Gard Automatic Transmission Flush ATF (добавка, има я в ebay) преди да сменя маслото?

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пон 08 сеп 2014 15:25

Колега честито и добре дошъл във ваг групата. Обслужването е препоръчително за да нямаш главоболия в последствие. Ангренажен ремък, пистов ремък, ролки, обтяжни, водна помпа, антифриз, ролка алтернатор и шайбата на компресора на климатика да се огледат за луфтове и джагъртане, ако се наложи подмяна и на тях. Масло задължително 5w40 505.01 стандарт. Маслен, горивен, въздушен филтър и филтър купе. Прегледай дали климата ти духа топло че болка на б5.5 е радиаторчето в купето се запушва и няма топло. Относно автомата трябва човек който знае какво прави. Маслото е препоръчително да е оригинално но цената му е солена 35-40 лв литър. Кутията събира 9 литра масло но това е възможно само когато е свалена от колата. При източване и наливане на качена кутия ще ти трябват 6 литра масло. Филтър и гарнитура за картерчето. Аз съм със същият автомобил и засега съм доволен от колата. Оня ден имах изненада само която не беше евтина. Обтяжната ролка с амортисьорчето блокира. Цена на оригинална част 240 лв. След като свалихме и виско съеденителя на радиатора (перката) и той блокирал. Оригинален беру 190 лв. И труд ето ти 500 лв. Така че за първоначално обслужване си приготви едни 1000 лв.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 08 сеп 2014 17:53

От кой град си,мога да ти препоръчам сервиз в Бургас :th_up където обслужиха моя :beer

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 08 сеп 2014 20:08

За София отиди в Джемини.
Имат машина с която изпомпват маслото, и по този начин сменяваш цялото масло.
Цената е около 400 лв. с вкл масло към 8-9 л. в зависимост от кутията, гарнитура и филтър.
Маслото принципно е ZF каквато ти е и кутията най-вероятно.

apec86

Мнениеот apec86 » Пон 08 сеп 2014 20:49

novatora мерси много за изчерпателния отговор :) Основните неща са ясни, спецификите ми бягаха :) мерси :) Още сутринта ще погледна климатика.

Asen_D вчера гледах за там. 100% там ще се обадя утре :)

В София съм. Взех колата от Плевен и днес на собствен ход. Насред магистралата трябваше да поизкъртя малко от гърнето дето се пада на средата на колата, че бая ражда и висше :) Приготвил съм до 2000 за потягане, дано стигнат :)

Върни се в “Passat”