Здравейте! Карам Passat B5.5 2004 г., 1.9 TDI, 131 к.с., с автоматична скоростна кутия. Въпроса ми е дали е вярно това което ми казаха и как може да стане чрез VCDS - могло да си настроя скоростната кутия да превключва скоростите в по-ниските обороти с цел по-нисък разход градско. До колко е вярно това и как може да стане, ако е вярно?
Благодаря ви предварително!

Passat B5.5 въпрос за настройка на автомата
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Passat B5.5 въпрос за настройка на автомата
Карам същия автомобил и типтроник но не знам да става такава настройка. Заводските параметри на автомата мисля че не може да се променят. Иначе всеки ще пипа и прави квото иска и ще стане мазало. Нека някой по компетентен да сподели.
Също така проблем ли е за скоростите ако градско го карам на типтроник с цел по-нисък разход?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз я карам на директна с лека газ. Щом не настъпваш включва ранко. Пробвай с галене на газта и леко ускоряване. Колкото по малко ръчкаш по автомата толкова по малко главоболия ще имаш. В началото като не знаех как се кара автомат давах газ за да превключи а то обратен ефект. Дадържа повече защото все едно изпреварваш. Леко газта с ускорение даже малко ако се отпусни и включва. За 4 години хванах чалъма.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9tdi 2003
Да леко отпускаш газта и той веднага сменя.Ако усетиш момента е супер.