Passat B5.5, при откл. с ключ фабр.аларма остава в работа?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Passat B5.5, при откл. с ключ фабр.аларма остава в работа?

Мнениеот krraynov » Съб 05 яну 2013 11:51

Спря да работи функцията при механично отключване на шофьорската врата, фабричната аларма да се деактивира. Светодиода на шофьорската врата продължава да си мига. При механично заключване алармата се задейства нормално, т.е включва се.
Когато отключа механично с ключа в патрона на бравата, вратата може да се отвори, но няма значение дали ще стои затворена или се отвори - малко след това алармата се активира и има звуков сигнал, който изчезва (алармата се деактивира) ако с ключа включа на контакт на патрона на кормилото, или от дистанционното натисна копчето за отключване.

При дистанционното отключване/заключване с копче от оригиналния ключ - алармата се изключва/задейства нормално.

Къде да търся проблема-в прословутите микро-ключета в бравата или в някаква настройка в компютъра? Апропо, компютъра не записва никакви грешки от бравите. Активирана е и работи функцията - при неотваряне на врата (ако колата е отключена с дистанционното) автомобила да се заключи отново след определено време - мисля че е 3-4 минути някъде.

PS: Автомобила си е само с фабричната аларма и няма други инсталирани охранителни системи.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5, при откл. с ключ фабр.аларма остава в работа?

Мнениеот Vag_activator » Съб 05 яну 2013 12:27

Колега хората за това дават пари да им го активират! :да:
Колата от както си я взел си е така най-вероятно?
Ако да,няма нищо ненормално!

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Re: Passat B5.5, при откл. с ключ фабр.аларма остава в работ

Мнениеот krraynov » Съб 05 яну 2013 14:31

Кое да активират, аз казвам че всичко си работеше и отведнъж спря... нещо не разбирам за какво активиране става дума ;)

Последна промяна от gr_kanev на Съб 10 яну 2015 18:15, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Съб 05 яну 2013 19:18

Прочети тази тема и ще разбереш какво имам предвид!
viewtopic.php?f=45&t=361849

Последна промяна от gr_kanev на Съб 10 яну 2015 18:16, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Мнениеот krraynov » Нед 06 яну 2013 0:04

Интересна работа колега, наистина, работи точно както се вижда на видеото, само че преди- при механично отключване, алармата се деактивираше, а сега е както при твоя случай. Разликата е че аз не съм правил нищо-за да настройвам комфорт модула, единствено мисля че спрях свиркането при отключване и включих мигачите при задействане... ще трябва да погледна в компютъра дали нещо не съм пипал другаде, макар че-тези настройки за които говоря- съм правил дооооста отдавна и не виждам причинно-следствена връзка между със ситуацията сега...

Тогава (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=47110&hilit=%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0 си настройвах и стъклата да се вдигат свалят при натискане на бутоните за ключа... ама като гледам е било 2007 година още ;)

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Passat B5.5, при откл. с ключ фабр.аларма остава в работа?

Мнениеот RadoShopa » Пон 07 яну 2013 15:36

Да споделя: покрай темите за сигурност и т.н. пробвах отключване механично с ключа....не забелязах дали свети диода (след малко ще видя) !Отваряйки вратата,след около 20-на секунди се включи сирената-бях в гаража и буквално ме оглуши scare !Извода е,че и при мен е така,за което се радвам,защото някъде бях чел,че след отключване с ключ/шперц се деактивира алармата,следователно достъпа до купето ще е "тих" :roll:

Така че,както се каза по-горе,това е добрия вариант и хората дават пари за да стане така :да:

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Мнениеот krraynov » Съб 10 яну 2015 0:42

До тия 20-60 секунди трябва да отвориш, да влезнеш и да включиш на контакт, тогава всичко е ОК, в противен случай трябва или да изключиш от дистанционното (ключа) алармата или тя ще се задейства....

stoyo_b5.5
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот stoyo_b5.5 » Съб 10 яну 2015 18:14

Привет, колеги. И при мен след механично отключване с ключа диода на шоф. врата продължава да мига, но в момента на отваряне, на вратата, сирената веднага започва да свири. Дали има някакви времеви настройки? По-точно след колко време да се активира сирената? Или пък има някакък проблем? Някой друг колега, ако го е пробвал може да сподели. Б5,5 1,9 ТДИ AVF 2002 е модела.

Върни се в “Passat”