b5 седан смяна на крушки трети стоп

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

b5 седан смяна на крушки трети стоп

Мнениеот WYLIX » Пет 06 май 2011 17:17

Здравейте колеги , не можах да намеря тема как се сменят крушките на третия стоп на пасат 5 седан .Ще съм благодарен , ако някои даде инфо по темата 8)

diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Re: смяна на крушки трети стоп b5

Мнениеот diko_1980 » Пет 06 май 2011 18:05

Здравей колега,целия стоп е на щивтове към кората и ламарината отдолу.Не погледнах дали си седан,поглеждаш от към багажника то се вижда.Вътре са обикновенни крушки успоредно свързани и за мен не е добре измислено самото захващане на крушката.Ако кажеш утре мога да направя снимки.Успех :beer

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Пет 06 май 2011 20:47

седан е колата , но така и не видях обяснение как се вади стопа за да мога да стигна до крушките :)

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Съб 07 май 2011 0:25

Сваляш кората, на щипки е, 3 броя и внимавай да не ги счупиш (не че са скъпи - 0,80лв.) и след това сваляш самия стоп - не е сложно. Имай на предвид, че кабелчето на стопа не е много дълго и не го опъвай много. Откачи го от буската за да свалиш стопа. След това не е сложно да го разглобиш и ремонтираш. Като сглобяваш правиш всичко по обратния начин. Като стигнеш до слагането на кората внимавай за щипките ! Първо се увери, че си нацелил правилно дупките, в които влизат щипките и тогава ги щракни. Обяснявам ти го така, защото аз като си свалях първия път кората, при слагането счупих две щипки и кората дрънкаше доста неприятно. Обиколих доста магазинчета за щипки (не за простиране mhihi ) и не намерих :banghead: . Отидох в VW в Дружба 2 и си ги взех от там по 0,80лв. :banana Новите са със силиконов пръстен за по-добро уплътнение и да не се чуват скърцания, тропания и т.н. Дано съм бил полезен, че малко дълго стана. :roll:
Zadna Kora B5 sedan.JPG
Treti Stop B5 sedan.JPG

dobrev999
Автомобил:
Двигател:

Re: b5 седан смяна на крушки трети стоп

Мнениеот dobrev999 » Сря 26 ное 2014 0:26

Колко щипки са общо 3 ли и къде се намират точно трябва ли да сваляме тези страничните до малките прозорчета или не?

dobrev999
Автомобил:
Двигател:

Re: b5 седан смяна на крушки трети стоп

Мнениеот dobrev999 » Вто 10 фев 2015 17:06

Колеги дайте малко информация днес пробвах с две прави отвертки и щипката неще да излезне трябва ли специален инструмент ???Помогнете,че дрънчи ужасно колата е пасат 5 седан 2000г

Върни се в “Passat”