В5.5 водна печка eberspacher

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VANK01
Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
Двигател: 2002 V6 AMX

Re: водна печка eberspacher на В5.5

Мнениеот VANK01 » Нед 22 дек 2013 22:00

Досега разглеждах теми за печки, повечето за Шаран и в една казаха, че този сервиз не се занимава с печки вече. А другото - днес заподозрях, чи имам печка, все още не съм сигурен напълно. Но друго не вярвам да се включва и изключва, още по-малко пък да хаби бензин или ток - за бенса на няколко пъти ми прави впечатление , че намаля. Пасата ми е V6 и отгоре не мога да видя къде се намира, но съдейки по звука е някъде под въздушния филтър. Дисплей или контролен панел вътре на 99% няма.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 22 дек 2013 23:32

под въздушния филтър има Secondary air pump превърта изгорелите газове за доизгаряне, викат й Eco Pump виж да не е тя нещо пощуряла и да се пуска. Но щом и гориво ти изчезва нещата загрубяват към печка... добре де а като бръмчи поне затопля ли нещо ?

Потребителски аватар
VANK01

Мнениеот VANK01 » Пон 23 дек 2013 13:07

DoH_KuXoT написа:под въздушния филтър има Secondary air pump превърта изгорелите газове за доизгаряне, викат й Eco Pump виж да не е тя нещо пощуряла и да се пуска. Но щом и гориво ти изчезва нещата загрубяват към печка... добре де а като бръмчи поне затопля ли нещо ?

Тази еко-помпа би ли следвало да работи при изгасен двигател? Днес запалих колата с кабели, още докато ги закачим и тръгна да бръмчи въпросното нещо. Докато вдигне 70 градуса работеше нонстоп, после до 90 на интервали от по 1 минута и след като задържа 90 градуса при включен климатроник на макс и еко режим си работи мисля постоянно, а като изключа климатроника се изключва и нещото(външна температура -3.5:-4 градуса). И ето и най-интересното - прибрах колата в гаража(-2;-2.5 градуса) и отново при изгасен двигател, и климатроник и включено зарядно се включва и "печката". За съжаление след по-малко от час и акумулатора "замина" при включено зарядно(от 15 години не са бутани настройките му и винаги е зареждало както трябва) като зарядът не беше достатъчен да захрани дори "печката". Акумулаторът, че е за смяна най-вероятно "да", но защо ли ме съмнява, че и с нов ще стане същото при ниски температури. Явно ако излезе печка ще трябва да да се разбере как да се променят настройките защото се включва постоянно когато е студено дори и в гаража. Ето и един клип, превъртете 1 минута: http://youtu.be/2-nR7ocBems :horror :horror :horror

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 23 дек 2013 17:36

точно като вторична помпа вие, но тя работи само при работещ двигател и то само когато е студен. Ето на 2.22минута ще сравниш звуците, според мен са идентични.

Потребителски аватар
VANK01

Мнениеот VANK01 » Пон 23 дек 2013 17:54

DoH_KuXoT написа:точно като вторична помпа вие, но тя работи само при работещ двигател и то само когато е студен. Ето на 2.22минута ще сравниш звуците, според мен са идентични.

:th_up Тъкмо се връщам от майстера. Каза,че било прахосмукачката(така и викали на жаргон). Разкачи й буксата и каза да карам временно така, а пък след празниците щял да се помъчи да я прави. Разкачането на тази SAIP/SMOG Pump(досега разглеждах в passatworld)единствено щяло да доведе до повишено изхвърляне на вредни емисии при студен двигател. Също ми каза, че най-вероятно компютъра и подавал грешна информация(нямало датчик, от който да зависи работата на помпата) и затова си прави каквото си иска. Нещо обаче се отплеснах от темата, заради което спирам да пиша тук. Някой ако се интересува да пише на лично и ще споделя решението на проблема ако го намери мастера.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 27 дек 2014 22:45

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=384863&start=330 нека е тук, че аз пък имам въпроси за разкачането е наистина тук отклонихме темата

Потребителски аватар
marttyy
Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
Двигател:

Мнениеот marttyy » Вто 10 фев 2015 21:46

колеги, някой знае ли как може да подкарам климатроника без контакт. Целта е такава, защото имам печка която работи, но ни ми тръгва парното да загрее купето??? Става въпрос за пасат 5.5

Върни се в “Passat”