Сутринта минах 80км без никакви симптоми и паркирах. Хубаво, ама на връщане паля, тръгвам и при 2000 оборота чух че нещо започна да чука кофти.Веднага спрях, видях че си има масло и я изфорсирах на ръка леко - почна да чука като се повишиха оборотите. Препсувах няколко пъти и тръгнах да се прибирам обратно, като се молех като загрее да спре(още 80км). Постепенно чукането понамаля и го имаше между 2000-3000 оборота под товар(баир). Прибрах се така, чукането почти изчезна и го имаше само при тръгване с много газ - влиза над 2000 оборота и чука нагоре.
Маслото принципно вече е за смяна, на 10000 е, но не мисля, че това е проблема.
Чудя се дали не е повдигач или нещо маслената помпа да си е тръгнала, но пък зумера не се включва.
Иначе си има мощност и не пуши.

Пасат б3 ABS чукане като от повдигач
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Пасат б3 ABS чукане като от повдигач
Последна промяна от kaiser666 на Пет 13 фев 2015 18:25, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Чукане като от повдигач Пасат б3 ABS
Не съм чувал, но възможно ли е да си сипал кофти гориво и чука аванса!?
- kaiser666
Re: Чукане като от повдигач Пасат б3 ABS
И на бензин и на газ го прави. Чука горе високо в главата, все едно повдигач. На празен ход го няма дори изчезна когато караш нормално, но настъпиш ли я в движения започва да чука. Кофтито по това което чета е, че това са симптоми за износени биелни лагери, но е факт, че не ми светва лампата за маслото.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Re: Пасат б3 ABS чукане като от повдигач
колега ,биелни лагери сечуват след като форсираш ипуснеш педала. а лагери няма как дасе чуват откъм главата.
- kaiser666
В следствие на износени лагери, може да падне налягането на маслото и да не достига масло до повдигачите. Мен този сценарии ме плаши най-много. Но няма какво толкова да го гадаем. Ще покарам така и скоро ще сменя маслото, ако не се оправи имам комплект повдигачи в гаража, ще ги сменя и тогава ако не се оправи, може да играе флекса. 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
колега ,на времето карах джета дизел схидравлични повдигачи. една сутрин се разчука откъм главата икато свалих капака на клапаните единия повдигач му стоеше само челото , аполата надолу беше вкартера.смених го снов почистих всичко ия карах 16 години.