Б5,5 - проблеми със спирачната система ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Erolov
Автомобил:
Двигател:

Б5,5 - проблеми със спирачната система ?

Мнениеот Erolov » Пон 20 юли 2015 1:00

Здравейте, от няколко дни се блъскам с няколко проблема със спирачките? До преди няколко дни ми задържаха леко спирачните цилиндри, понякога и 4те понякога само някои. После сякаш се оправиха но пък педала почна да потъва сам? Пример: като карам с нормална скорост и искам да намаля леко натискам спирачка а педала си потъва до блокиране на колелата,но не до край и колата спира. Случвало ми се е понякога да не иска да връща на горе, с пробутване тръгва. Не свети проблем с АбС-а.Ако стоя на светофар с натиснат педала не пропада до край. При форсиране сякаш се чува някакво съскане под предния капак. Сменил съм маркучите на цилиндрите и майстора каза,че е изкарал въздуха но знам ли... Тествал съм сервото с напопване на педала и запалване на колата потъва нормално,но като изгася ми бута крака на горе и става твърд като камък. Някакви идеи към кое да са насочвам ? Благодаря.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Б5,5 - проблеми със спирачната система ?

Мнениеот phantom_ » Пон 20 юли 2015 7:58

Може да ти се е спукала мембраната на сервото...като изгасиш колата и натиснеш педала мек ли е?Трябва поне веднъж да се натисне с лекота(както като е запалена icon_idea ) :th_up Колата с какъв двигател е?

Erolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Erolov » Пон 20 юли 2015 9:15

Не е мек изобщо, даже като изключа двигатела когато педала е натиснат и ми бута крака нагоре и се втърдява като камък. Двигателя е 2.8 4х4 АМХ.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 21 юли 2015 6:03

Явно имаш проблем с вакума..или клапън или спукан маркуч/мембрана :rolleyes

Върни се в “Passat”