Повишен разход на гориво

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Повишен разход на гориво

Мнениеот megalodon » Вто 30 яну 2007 11:17

Здравейте. От месец насам разхода ми от 10 на 100 отиде на 12 (газ). Това дойде след като имах проблем със стъпковото моторче, което изключих и вече си карам на газ и нямам проблем. Проблема е, че преди да разбера че моторчето не е в ред ходих на диагностика и "майстора", след като му обясних проблема (че ми гасне на газ) ми каза, че ще го оправи, но щял да ми се качи разхода. Мен тогава ми беше писнало от това на всеки светофар да ми гасне и му казах да го оправя, пък разхода ще го преживея някак :) . А та той човърка нещо изпарителя. Мисълта ми е дали да се върна при него и да му кажа да върне всичко както си е било или просто да си пълня бутилката на 250 км. вместо на 280. Мога ли сам да го поправя... ?
Благодаря

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 30 яну 2007 11:24

Предполагам можеш сам да го оправиш като върнеш предишната настройка, но преди това си смениш моторчето.

Късмет!

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 30 яну 2007 11:27

Аз моторчето ще го сменя, само да посъбера малко пари.. :), че сега други работи са ми за смяна, а те са по-наложителни (ангр. ремък, лагери, шарнири), така че явно ще гледам да карам по-икономично засега :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 30 яну 2007 11:33

Ако този разход е среден градско/извънградско е приличен.
Ако правилно разбирам сега караш само на газ. Ако продължиш така по-дълго време, това крие рискове за инжекцията(запушване), а и за бенз. помпа(гумени съединения, затлачване). Реглаж на газта е добре да ти я направи майстора при който си ходил. Някъде във форума "Автогазови уредби" беше писано за регулиране на празния ход на газ, в случай че решиш да го направиш сам.
:да:

Върни се в “Passat”