Пасат Б5.5 2004 ЕСП светва на 60 км и над 60 км

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: ЕСП светва на 60 км и над 60 км

Мнениеот zfa159 » Пон 07 сеп 2015 10:30

А,не, не че не ти вярвам. То да ни лъжеш нас, е все едно да си лъжеш доктора и после да се чудиш защо си се гътнал, все пак идеята е да ти се реши проблема, ама сам си противоречиш и затова е добре да обясняваш стъпка по стъпка какво правиш, за да знаем.
Примерно - прочетох грешките, изчистих ги, при следващото четене нямаше грешки, после карах, светна и даде тези грешки "еди кои си" , за да ни е ясно точно какво правиш.
Грешката ти е за захранването - може да има външна причина (кабели, маса, бушони), може обаче да имаш проблем и в самия модул ( прецакана спойка ). Такъв модул не съм разглобявал и не знам как е направен вътре, ама повечето модули имат такива проблеми. Тогава се получава така - реве за захранване и дава странни грешки (явно стоп-машинката е следствие от оставането без захранване). П.п. липсата на захранване обяснява и защо не си виждал грешки преди това - когато му спреш тока, си трие паметта и грешки вече няма :)
:beer

passattdi1
Автомобил: passat-b3
Двигател: 1-8mono

Мнениеот passattdi1 » Пон 07 сеп 2015 10:51

Колега не знаех че всичко трябва да ви обясня значи вината е моя за обясняваното искам да ти се извиня че така ти се обидих.Но ви казвам има период когато не даваше грешка на есп то а сега почна когато вдигна 60 и светва закачвам я на ваг кома показва тези две грешки чиста ги пак я карам и пак светва и същите грешки се записват а колега каква е захранващата жица какъв цвят червено с бяла ивица ли е или другите 3 жици на купонгът защото съм гледал около модулът няма напукани жици нито скъсани всичко е наред по жиците а модулът е сух запазен и е наред нямаму нищо.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 07 сеп 2015 11:14

Ами ние не знаем точно какво правиш, а това е доста важно и заради това така те разпитвам, не се обиждай :) . Така обяснено вече е съвсем друго :)
Явно имаш проблем със захранването на модула и на него трябва да наблегнеш като за начало. За там не съм капацитет и нямам под ръка и схеми, за да ти помогна кое кткъде и как се случва. Нека някой колега, който е по-запознат, да сподели през кои предпазители се захранва модула, къде са му масите и т.н.
За модула - той може да изглежда перфектен и сух и външно нищо да му няма, но въпреки това вътре да си има ред проблеми. Вътре имаш едно солидно количество електроника, платка и други проблемни неща. При стария модул за ABS без ESP на Пасат Б5, често създават проблеми едни тънички връзки вътре в самия модул и става така - отпада захранването на модула и както си караш, лампата светва, таблото изпищява и гризеш дърво.
В този случай обаче трябва да ти светва и лампата за ABS, не само за ESP, защото при падане на захранването на модула, светват и двете лампи и оставаш и без двете системи. Ама пък това не би трябвало да има общо със скоростта, с която караш и би трябвало да става от време на време или примерно като фраснеш дупка, докаот при теб е строго специфично спрямо скоростта, с която се движиш, което е странно.
Ето пример какво има в модулите (не е точно за твоя модул, снимката е примерна) :
Изображение

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Пон 07 сеп 2015 12:27

Колега zfa159 имам на тавана от един пасат б5.5 само че 2001г модула за есп то дали ще стане на моя пасат Пасат Б5.5 1.9 ТДИ AWX мотор година 2004

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Пон 07 сеп 2015 16:31

колеги дали ще стане този модул за есп от 2001 на 2004г пасат.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 07 сеп 2015 16:32

Виж им номерата.

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Пон 07 сеп 2015 16:42

А колеги дали със смяната на модула и като изчиста грешките дали пак ще се появят грешките.

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Пон 07 сеп 2015 20:48

Колеги намерих видео което е еднакво със моя проблем е клипа https://www.youtube.com/watch?v=Mb-dXjKc15A да да съм ви помогнал до някъде.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 07 сеп 2015 21:28

Модула дори да е същия по парт номер и букви след него, не е толкова просто да го сложиш. Ако прочетеш процедурата на Ross Tech за смяна на модула, ще те заболи главата колко стъпки са само в софтуера след това. Ако няма начин да смениш само електрониката, става сложно, трябва ти и озбезвъздушаване после на спирачната система (а то е гадно). Не помня дали при Б5.5 можеше или не. Знам, че на Супърб електрониката може да излезе през левия подкалник, ама за Пасат-а не гарантирам дали е същото. Ако пък смениш само електрониката (т.е. ако има начин да я свалиш само нея), тогава другата електроника има адаптация - първо кодиране по колата ти, след това адаптация на всички датчици по ESP-то, както си адаптирал този за волана... Това е кошмарна процедура и трябва да си 100% сигурен, че проблема ти е вътре в модула, за да се захванеш с подобна гимнастика. Дори да закачиш електрониката външно, без да пипаш твоя модул, просто другата електроника да е на буксата, пак ще ти поиска кодинг и адаптация преди да заработи за тестовете.
По-добре потърси човек, който се занимава с тези неща и ти е близо, за да види точно какво става и да ти сведе вариантите до 1, 2 или макс. 3, за да не сменяш наред половината кола, без да е нужно. Така от разстояние в един момент ще започнем да те заблуждаваме, защото проблема ти явно е по-особен и има нужда от по-задълбочено внимание, а през интернет не става.

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Вто 08 сеп 2015 7:56

Добро утро колеги днес сутринта забелязъх задна лява гума е поспаднала да ли има нещо общо с нея.До колкото с набирането на колата се оказа че кото натисна педала на гаста тои опираше в кичето и понякога задържаше педала на гаста и аз взех малко от мукета като леко го резнах там където опираше и се оправи и вече не задържа при набиране на колата но започнах да се плаша на там къде се насочваме дали има вероятност да не е от модула че погледнах във рос тех и то си е работа за 2 дена поне ако тръгеш да сменяваш модула.Колеги ще ви пратя цялото сканиране но ми се случи следното като бях влезнал във абс/есп модула със запален двигател и докато аз седях на пасажерската седалка и гледах на ваг кома друк караше колата и докато гледах ваг кома светна на таблото както есп то но и ръчната да примигва а ръчната небеше дръпната дръпнах я пак си примигваше отпуснах и пак същото изчистих грешките и се оправи ръчна а колеги този път като изчистих грешките се оправи есп то спря да свети .От машинкатали идва цялата работа или по инталацията от някъде вече много се притесних :icon_sad Благодаряви ви колеги че ме изслушахте.

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Вто 08 сеп 2015 21:21

Колеги имам много добри новини оказасе че червено бялата жица е била леко прекъсната и при движение се получавало размесване на жицата и при леко друсване или лек наклон на пъта се е отмесвала от другата част на жицата а и колегата zfa159 се оказа прав понякога е давала сигнал до стоп машинка а понякога не е подавала и добрече ме упитхте към есп копчето защото се оказа че заяждаше защото небеше сложено добре купонга на копчето извадих копчето почистих го почистих буксата на копчето имаше малко набраласе мръсотия като прах на клемите и ги напръсках клемите със специялен спреи против окисляване след което ги забърсъх със сух пърцал бутона и буксата и ги вклучих бутона към буксата.А за жицата уголих леко двата края на двете части на прекъснатата жица следкоето ги леко ги усуках и започнах да я запоя със калай след като ги клайдиъсх я изолирах със изолирбан хубаво.След което изчистих старите грешки и я започнах да я карам карах около 20 километра със скорос 60 70 80 км в час става дума извън градско да же я пуснах на магистралата да видя със скорос 110 дали ще светне.И така карах много време и не светаше вобще даже се оправи и набиранете на колата вече набира отлично във вак кома грешки не дава вече вичко е нарет.КОЛЕГИ ДАСТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСИЧКО НАИ ДОБРО ВИ ЖЕЛАЯ ВИЯ СТЕ УНИКАЛНИ ХОРА КАК СЕ ЗАСТЪПХТЕ ЗА МЕН И КОЛАТА МИ И НЕ СЕ ОТКАЗАХТЕ БЛАГОДАРЯВИ МНОГО ВИЯ СТЕ НЕВЕРОЯТНИ ХОРА ОСОБЕННО КОЛЕГАТА zfa159 БЕЗ ВАС НЯМАШЕ ДА СЕ ОПРАВЯ БЛАГОДАРЯВИ МНОГО :k050 :vwknee :vwknee :vwknee :beer :beer :beer :mrgreen :mrgreen :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :th_up :th_up :love.vwclub :love.vwclub

Върни се в “Passat”