Пасат Б5 питане за бордкомпютър
-
- Автомобил: VW MULTIVAN AAB
- Двигател: AAB 2-4 Diesel
Re: Пасат Б5 питане за бордкомпютър
Здравейте колеги, днес си купих Пасат 1,8Т 150к. автомат. Може да звучи малко тъпо, но да ми разясните каква точно информация ми дава борда и как да го ползвам, тъй като съм малко(много) невещ в тази област. Колата е и с темпомат, като продавача каза че можело да си увеличавам зададената скорост, но как така и не разбрах.. 

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Увеличаването на скоростта става като при вече зададена скорост задържиш RES. Ще усетиш как колата се наема.
Компютъра показва моментен разход (като стоиш на място преминава от l/100km в l/h), среден разход (ще го познаеш по това, че има един задраскан кръг /нещо като знак за забранено паркиране/), средна скорост, изминато разстояние, време на пътуването и температура. А с бутона отдолу можеш да превключваш между двете памети като 1 се занулява след 2 часа престой без подаване на контакт а 2 се занулява само при задържане на бутона.
Компютъра показва моментен разход (като стоиш на място преминава от l/100km в l/h), среден разход (ще го познаеш по това, че има един задраскан кръг /нещо като знак за забранено паркиране/), средна скорост, изминато разстояние, време на пътуването и температура. А с бутона отдолу можеш да превключваш между двете памети като 1 се занулява след 2 часа престой без подаване на контакт а 2 се занулява само при задържане на бутона.
-
Bro0z3r написа:Увеличаването на скоростта става като при вече зададена скорост задържиш RES. Ще усетиш как колата се наема.
Благодаря за бързия отговор, колега! Само да ми разясниш за какво служат двете памети, четох из форума за някакво сервизно зануляване и нещо подобно или няма общо? За темпомата ясно, във вторник имам път и ще пробвам нещата, не съм пояснил че колата е 2000г. ако е от значение

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Двете памети ти обясних за какво са. Първата отчита само последното пътуване и когато колата стои 2 часа без да се подаде контакт, тази памет се занулява. Тоест сутринта като запалиш колата, тая памет показва нула навсякъде. Втората съдържа данни от последното си зануляване. Тоест, тя е постоянна (изключваме случаите, в които таблото е останало без ток, тогава всичко се занулява).
-
Bro0z3r написа:Двете памети ти обясних за какво са. Първата отчита само последното пътуване и когато колата стои 2 часа без да се подаде контакт, тази памет се занулява. Тоест сутринта като запалиш колата, тая памет показва нула навсякъде. Втората съдържа данни от последното си зануляване. Тоест, тя е постоянна (изключваме случаите, в които таблото е останало без ток, тогава всичко се занулява).
Добре, всичко ясно и пробвано, за което благодаря! НО..забелязах, че при стоене на място моментния не ми преминава в литри на час