Пасат Б5 питане за бордкомпютър

Техническа и сервизна информация за Passat
vwgermany
Автомобил: VW MULTIVAN AAB
Двигател: AAB 2-4 Diesel

Re: Пасат Б5 питане за бордкомпютър

Мнениеот vwgermany » Съб 05 сеп 2015 19:51

Здравейте колеги, днес си купих Пасат 1,8Т 150к. автомат. Може да звучи малко тъпо, но да ми разясните каква точно информация ми дава борда и как да го ползвам, тъй като съм малко(много) невещ в тази област. Колата е и с темпомат, като продавача каза че можело да си увеличавам зададената скорост, но как така и не разбрах.. :bowdown

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Съб 05 сеп 2015 20:06

Увеличаването на скоростта става като при вече зададена скорост задържиш RES. Ще усетиш как колата се наема.
Компютъра показва моментен разход (като стоиш на място преминава от l/100km в l/h), среден разход (ще го познаеш по това, че има един задраскан кръг /нещо като знак за забранено паркиране/), средна скорост, изминато разстояние, време на пътуването и температура. А с бутона отдолу можеш да превключваш между двете памети като 1 се занулява след 2 часа престой без подаване на контакт а 2 се занулява само при задържане на бутона.

vwgermany

Мнениеот vwgermany » Съб 05 сеп 2015 21:34

Bro0z3r написа:Увеличаването на скоростта става като при вече зададена скорост задържиш RES. Ще усетиш как колата се наема.
Компютъра показва моментен разход (като стоиш на място преминава от l/100km в l/h), среден разход (ще го познаеш по това, че има един задраскан кръг /нещо като знак за забранено паркиране/), средна скорост, изминато разстояние, време на пътуването и температура. А с бутона отдолу можеш да превключваш между двете памети като 1 се занулява след 2 часа престой без подаване на контакт а 2 се занулява само при задържане на бутона.

Благодаря за бързия отговор, колега! Само да ми разясниш за какво служат двете памети, четох из форума за някакво сервизно зануляване и нещо подобно или няма общо? За темпомата ясно, във вторник имам път и ще пробвам нещата, не съм пояснил че колата е 2000г. ако е от значение :beer

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Нед 06 сеп 2015 6:24

Двете памети ти обясних за какво са. Първата отчита само последното пътуване и когато колата стои 2 часа без да се подаде контакт, тази памет се занулява. Тоест сутринта като запалиш колата, тая памет показва нула навсякъде. Втората съдържа данни от последното си зануляване. Тоест, тя е постоянна (изключваме случаите, в които таблото е останало без ток, тогава всичко се занулява).

vwgermany

Мнениеот vwgermany » Пет 11 сеп 2015 21:19

Bro0z3r написа:Двете памети ти обясних за какво са. Първата отчита само последното пътуване и когато колата стои 2 часа без да се подаде контакт, тази памет се занулява. Тоест сутринта като запалиш колата, тая памет показва нула навсякъде. Втората съдържа данни от последното си зануляване. Тоест, тя е постоянна (изключваме случаите, в които таблото е останало без ток, тогава всичко се занулява).

Добре, всичко ясно и пробвано, за което благодаря! НО..забелязах, че при стоене на място моментния не ми преминава в литри на час :yahoo_09 Ако имате някакви идеи, ще се радвам на мнения :beer

Върни се в “Passat”