Здравейте колеги, имам сериозен проблем с влагата в колата (Пассат Б3 1.8 МИ 90 к.с. комби). През последните няколко дъждовни дни колата беше постоянно на открито и забелязах че има сериозно количество вода в купето, а именно: коланите (шофьорският и пасажерският) са мокри също така на пода в краката на шофьора и съответно до него (направо има локви). При една бърза инспекция установих че и в отделенията на багажника, където е крика и от другата страна също има вода. Колата е с шибедах, но до колкото видях не тече от там понеже няма нищо мокро, таван и т.н. Нека ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем да помогне.
Благодаря предварително.
Поздрави

Пасат Б3 1.8 влага в купето.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пасат Б3 1.8 влага в купето.
Отваряш предния капак, махаш кората дето е над машинката за чистачките и ЕКУ, изчистваш всичката шума и отваряш двата дренажни отвора които са в края за да има къде да се оттича водата през калника.
След това отваряш люка и ще видиш в 4 ъгъла едни отвори около 8-10мм, това са дренажните отвори на люка, от тях отива по един маркуч през четирите колони в калниците. Как се прочистват, има писано във форума, с въздух под налягане, тел, вода .... не знам точно
След това отваряш люка и ще видиш в 4 ъгъла едни отвори около 8-10мм, това са дренажните отвори на люка, от тях отива по един маркуч през четирите колони в калниците. Как се прочистват, има писано във форума, с въздух под налягане, тел, вода .... не знам точно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Колега!
А това в багажника възможно ли е да е от там или?
А това в багажника възможно ли е да е от там или?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тези задните маркучи от люка излизат под бронята, ако някой от тях се е прокъсал ще тече в багажника
Всъщност, провери си понеже видях, че е комби състоянието на задната чистачка, там далаверката която пръска вода на задното стъкло
Всъщност, провери си понеже видях, че е комби състоянието на задната чистачка, там далаверката която пръска вода на задното стъкло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задната чистачка е наред пръска си перфектно. Благодаря ти много колега. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Коланите ако са мокри високо,значи проблема идва от високо.Няма как да е иначе.