ПРОБЛЕМ НА ПРАЗЕН ХОД НА БЕНЗИН

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 30 яну 2007 22:53

мисля че разбрах.Значи ако след като го откача и двигателя започне да работи по-зле значи датчика е изправен а компа компенсира със стойност близка но не по-добра/еталонна/за текушото състояние на системата.Обратното ако започне да работи по-добре то това би означавало че еталонната стойност е по добра от текущия сигнал/повреден датчик,тоест идва некоректен сигнал към компа и той работи по-лошо от сервизен режим. това ли е?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 30 яну 2007 23:00

Правилно си ме разбрал, по лесен начин без диагностика не виждам, ако и така не се открие вариант Ваското1.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 31 яну 2007 18:42

MMM да днес взех на заем едно друго стъпково моторче но колата се държи по същия начин като моето.Не е от него.Най интересното е че когато изключих буксата на моторчето при загрят двигател колата се успокои а не е проблема в него??Мистика.Може би аварийният режим на компа се характеризира с малко по високи обороти100 примерно но нямам обортомер да проверя.Та остават други неизследвани области.Няма да се откажа.Имам едно малко съмнение а то е че моноинжекционите на пасатите са си просто такива с малко по ниски обороти зададени от завода и леко притрисат когато двигателя загрее и влезе в оптимален режим.Поправете ме ако греша.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 31 яну 2007 19:02

Моя е с оборотомер и държи 850- 900об пиша го така защото не мога да ги определя точно а не че играят, а замислял ли си се за почистване на дюзата на моното. Бях ти препоръчал Ваското1 но не съм обърнал внимание че си от Пловдив. Има доста колеги от Пловдив, допитай се за читав майстор. Не трябва да претриса на празен ход, ако всичко е наред почти не трябва да се усеща като работи колата на место.

Върни се в “Passat”