Б6 вибрация във волана на място

Техническа и сервизна информация за Passat
fuga
Автомобил:
Двигател:

Б6 вибрация във волана на място

Мнениеот fuga » Пет 11 дек 2015 7:13

Здравейте, от няколко дена усещам волана да вибрира когато запаля студена колата рано сутрин, но без каквито и да било други шумове . Ако подам леко газ и подмина 1000 оборота без да тръгвам вибрацията изчезва съвсем. Колкото повече загрява колата ,толкова повече намалява вибрацията. Взех да я усещам след като свалях плуоската с двете карета(разкачиш през шарнира) .Смених външното каре и предни накладки ,като на струга в работата си махнах външните и вътрешните ръбове на дисковете. В движение (дори и с 1 км/h) не се усеща никаква вибрация .
Колата и пасат б6 , BKP мотор с DSG.
Ще съм благодарен ,ако някой даде предложения от какво може да е тоя странна вибрация на място.

Потребителски аватар
naskopmg
Автомобил: Passat B6
Двигател: 1.8TSI 2008

Re: Вибрация във волана на място

Мнениеот naskopmg » Пет 11 дек 2015 9:33

Сигурен ли си, че вибрацията се усеща само във волана ? Може да е от това, ако мотора не работи равномерно на свободен ход и да има вибрации.Прегледай я на вагком за всеки случай първо според мен.Попринцип и аз имах подобен проблем, но се усещаше и в движение и се чуваше нещо като стържене като въртя волана на място и се оправи след смяна на предни амортисьори и биалетки.

fuga
Автомобил:
Двигател:

Re: Б6 вибрация във волана на място

Мнениеот fuga » Съб 12 дек 2015 15:44

На вагком нищи няма . А вибрациите се усещат не само на волана .

манол
Автомобил: Фв туран
Двигател: BMN 2007 г

Мнениеот манол » Съб 12 дек 2015 17:33

А нещо за съединител с маховик да ти намирисва?

Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Мнениеот b60_460 » Нед 13 дек 2015 23:23

И на мен ми "намирисва" на съединител/маховик. И на мойта е тръгнал да заминава маховика и на празен ход направо си приритва.Ама чакам съвсем да сдаде багаже , че да сменя всичко - съединител ,маховик,масло на скоростна кутия и втулки на скоростен лост.Ама може и да е от ремонта който си правил.

fuga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fuga » Сря 16 дек 2015 12:15

Не мога да си представя как смяна на накладки и външно каре ще доведе до вибрация НА МЯСТО . Вижте маховика ми звучи вероярно . Какви са симптимите за тръгнал маховик ?
Стигнах до смяна карето поради нямане какво да права.
Имах едно странно стържене неориентирано точно от къде при десен завой и при неравностите по пътя но с подаване на газ. В много сервизи казаха че колата е перфектна . От тема в форума прочетох за подобно стържене и се оказало каре. Чух два три пъти щракането на дясното ми каре и го смених и така се оправи стърженето . Но един от сервизите които посетих беше на хладилника ( за автоматици ) ,да не би стърженето да е от DSG то , и те казаха също че всичко по DSG то е ОК.

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Сря 16 дек 2015 14:47

Към средата на клипчето ще чуеш разбит маховик! https://www.youtube.com/watch?v=6IL1TGvvT24

Върни се в “Passat”