Уважаеми колеги,
Искам да споделя с вас един проблем с моя Пасат Б3 от 1992г., който забелязах наскоро. Колкото и невероятно да звучи старецът разполага с климатроник, който си работи нормално. Аз на практика никога не го изключвам. Наскоро имаше няколко топли дни и не знам защо ми хрумна да го изключа да си почине малко. По някое време в трафика погледнах към таблото и не повярвах на очите си - стрелката сочеше почти 110 градуса. Многократното спиране и тръгване продължи, като по някое време температурата падна до около 100 градуса. След време пак се вдигна и така нагоре надолу докато карах в трафика. Когато излязох на чист път температурата падна стабилно до около 95, каквато е обикновено температурата при мен. Когато включих климатроника температурата пак стана стабилна и без значение в какъв режим карах се движеше в диапазона 93-95 градуса. Колеги, дайте акъл каква може да е причината за тези колебания. Благодаря.

Пасат Б3 1992 г. Непостоянна температура при изключен климатроник
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Непостоянна температура при изключен климатроник
Като беше загряла на 110 гр. със спрян климатроник перката на радиатора въртеше ли да охлажда ?
Re: Пасат Б3 1992 г. Непостоянна температура при изключен климатроник
До 110 гр. перката не се въртеше. Включи се точно на 110.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Или е дефектен термошалтер илин первата скорост на перката не работи.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Или релетата или много рядко почти невъзможно окабеляването