Пасат ABS датчик съпротивление ???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gogo333
Автомобил:
Двигател:

Пасат ABS датчик съпротивление ???

Мнениеот gogo333 » Нед 04 фев 2007 19:45

Здравейте!
Проблема ми е следния.
Измерих си аз съпротивлението на двата датчика на ABS-а отпред и останових че единия не дава нищо а другия ако не се лъжа някъде между 800-1000 ома може и да се лъжа. Та въпроса ми е колко би трябвало да е съпротивлението на тези датчитци???
Ако си взема мултицета и отида при италианетса и хвана та замеря дали ще съм сигурен в това че този датчик работи.
Че цената на нов е много сериозна :oops: 110 лв нов немски или 27 лв някакав каде сигурно неможе да му се има вяра :cry:
Ако някой е имал допир по темата моля да сподели.
Пусках търсене нишо не намерих в форума, незнам може аз да несъм търсил как трябва :( Да ме извините ако има такава тема.
Колата е 94 г 10 мес. 1.9 TDI двигателя е 1Z ако има значение :!:
Благодаря на отзовалитесе !

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 04 фев 2007 20:08

Здравей
Това е една от многото теми за АБС-и.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %E8%EA+abs
Потърсих с ключове 'датчик + ABS'
И ти, както и Доктора си с 2 куплунга. Провери просто да не се е измъкнал долния куплунг
Но най сигурния начин за проверка е да подкараш колата бавничко само направо и да гледаш дали идва преблизително еднакво напрежение от двата датчика.
С Омметър не можеш да хванеш късо м/у 2-3 съседни намотки, така, че не можеш да си 100% сигурен. Иначе, да, около 900-950 ома е съпротивлението.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 04 фев 2007 20:36

Ако ти светва лампата на АБС-а когато си иска го сменяй. Ако при италианеца е евтин (20-30 лева) го смени, но не се знае колко ще искара. Аз смених и двата предни в Юнитрейд за...... приблизително 180 лева с 2 години гаранция.

Късмет!

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 05 фев 2007 9:21

при мен преден ляв беше си заминал.Купих си на старо за 35лв от голф3(еднакви са) - и сега е 6 :)))
даже тука ми предложиха също от Купува/Продава - цени 35/40лв
успех :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Пасат ABS датчик съпротивление ???

Мнениеот Dpop » Пон 05 фев 2007 11:22

gogo333 написа:Здравейте!
Проблема ми е следния.
Измерих си аз съпротивлението на двата датчика на ABS-а отпред и останових че единия не дава нищо а другия ако не се лъжа някъде между 800-1000 ома може и да се лъжа.
Ако ... отида при италианетса и хвана та замеря дали ще съм сигурен в това че този датчик работи.
Че цената на нов е много сериозна :oops: 110 лв нов немски или 27 лв някакав каде сигурно неможе да му се има вяра :cry:
Ако някой е имал допир по темата моля да сподели.
Пусках търсене нишо не намерих в форума, незнам може аз да несъм търсил как трябва :( Да ме извините ако има такава тема.
Колата е 94 г 10 мес. 1.9 TDI двигателя е 1Z ако има значение :!:
Благодаря на отзовалитесе !

Аз също съм се сблъсквал с проблема от темата. Беше ми отказал датчика на предно колело. По спомени от тогава, при "Италианеца" не продават само датчика.
Купих си нов датчик "Siemens"-френско производство, от магазин по ул. "Симеон" за 45 лв.(но имах известна отстъпка, като постоянен клиент). На старо ми предлагаха за ок 35 лв.
:да:

Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Пон 05 фев 2007 14:09

Здравей, спротивлението трябва да е ~1000 ома, ако е безкрайност значи е прекъсната намотката някъде вътре. Имам датчик като за теб, преден ляв е обаче (десен нямам, та зависи на теб кой ти трябва) и го давам за 20 лв. Ако имаш интерес, пиши ми на ЛС

Върни се в “Passat”