Пасат б5 комби проблем с вратата на багажника

Техническа и сервизна информация за Passat
Иван Златев
Автомобил: Passat b5 1999
Двигател: TDI 19 110

Пасат б5 комби проблем с вратата на багажника

Мнениеот Иван Златев » Пон 28 мар 2016 13:28

Здравейте колеги нуждая се от помощ.Колата на един приятел явно е удряна отзад и е сложен капак от б5.5 а неговата е б5.Проблема е че не може да си отвори багажника от самата врата,трябва някой да натисне копчето за отключване което е на шофьорската врата и в същия момент някой да отвори багажника,има много изрязани букси.Опитвам се да му го оправя но не ми е ясно къде се и как се вързва бутона той е с 2 кабелчета.Навързах му тези кабели от които лампата разбира дали вратата е отворена или затворена.Ако някой може да ми подскаже нещо за това бутонче ще се радвам,и нещо друго гледам от снопа има още 3 кабела които стърчат,предполагам те са за патрона защото и на него има микре и дали патрота трябва да действа за да работи тоя целия цирк.Колата е пасат б5 1.9 TDI 110кс с пета врата от пасат б5.5

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат б5 комби проблем с вратата на багажника

Мнениеот pas1.8mi » Пон 28 мар 2016 17:03

За да заработи трябва преработка.При Б5.5 отварянето не е механично,а бутона работи с комфорт -модула,а пък той вече подава команда на моторчето да отвори(не да отключ. или заключ.,а да отвори).Може да се вземе напрежение от плафоните,като оперативно за намотката на реле,което да подава силово +12в на бутона,а от там и на моторчето.Недостатък на този вариант е,че след отключване комфорта гаси лампите до 2 мин,и за да ти сработи пак 5-тата врата,трябва първо да се отвори произволна врата,за да светнат плафоните.

Иван Златев
Автомобил: Passat b5 1999
Двигател: TDI 19 110

Re: Пасат б5 комби проблем с вратата на багажника

Мнениеот Иван Златев » Пон 28 мар 2016 18:38

И аз го обмислях този вариант.Мерси

Върни се в “Passat”