Passat B6 2.0 FSI Като запаля колата започва да се дави , губи обороти и изгасва .

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nikolai.dimov
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2.0 FSI Като запаля колата започва да се дави , губи обороти и изгасва .

Мнениеот nikolai.dimov » Чет 28 апр 2016 1:04

Здравейте колеги ,

Още докато беше студено , преди около 2 месеца ми възникна следния проблем с моя VW Passat b6 2.0 FSI с газова уредба :
Като запаля колата започва да се дави , губи обороти и изгасва . При повторно палене , вече с подаване на газ , вдигам до 2-3 хиляди оборота и след това все едно се задавя , педала на газта вече отказва да подава газ и отново загубва оборотите и гасне .... И така още 2-3-4 паленета със стабилни форсации и накрая си влиза в нормален режим на работа . Ходих в сервиз , в който уважавам майстора и който не ме е лъгал досега ( от опит говоря ) ,та излезе проблем с част наречена : ванос (също така ми обясниха проблема като някакъв неработеж електронен клапан , който пречи на нормалната работа на двигателя и като запаля бачкала на 2-3 цилиндъра и и трябва време , за да заработи на 4-те си цилиндъра ), който се намира на главата на двигателя или нещо такова ( ще ме извините , но не съм чак толкова навътре с терминологията :) ).Та за новият чарк , който се продава само от официалните вносители на VW части за БГ ми искат 950 лв за корпус на въпросното чудо , 1050 за ваноса и там 40-60 лв за обтегач на веригата и 150 лв. верига . Та идеята ми е , ако някой знае някоя морга , която да има такъв пасат с 2.0 FSI или да е чувал за вариант да се отремонтира въпросното нещо , моля за съдействие . От проверените поне 40 морги .... само в 2 имаше такава кола и въпросния чарк беше продаден. В това проблема , който описах става въпрос за работа на двигателя в режим на бензин !

Благодаря предварително !

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 2.0 FSI Като запаля колата започва да се дави , губи обороти и изгасва .

Мнениеот vasko__2 » Чет 28 апр 2016 23:05

Кажи код на мотора.

Върни се в “Passat”