Пасат Б5 електрически проблеми комфорт модул и др.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Пасат Б5 електрически проблеми комфорт модул и др.

Мнениеот dandan » Сря 26 май 2010 21:33

Здравейте колеги. Наскоро се сдобих с колата и я взех с проблемите щото ми се стори изгодна (1400$). Колата е 99г. Мотор V6 2.8, има доста екстри но...
Комфорт модула е изрязан напълно, човека ми го даде със снопа отрязани кабели. Интересното е че ел.стъклата движат но за малко после спират и докато не откача акумулатора не тръгват. Има и постопени кабели. Не мога да пусна климата и не работи капандурата на тавана, нямам и вентилатор. Доколко е обвързан комфорт модула с горните проблеми и дали да го възстановявам?
Другото е че понягога гасне. Не винаги но се случва ниските обороти са нестабилни. За сега още не съм намерил диагностичната букса(продължавам да търся). Не е на мястото където пише че трябва да е. Колата има ли лампа check engine? Не я виждам да свети като дам контакт в началото. Смених свещи и почистих сензора за дебита на въздуха, промяна няма засега.
Пръскалките не работят и сигурно и др. неща.
Приемам всякакви идеи от някой който би помогнал.
Благодаря

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 електрически проблеми комфорт модул и др.

Мнениеот pensiq » Сря 26 май 2010 21:48

Всичките ти преблеми са свързани точно с комфорт модула и докато не го подмениш или подвържеш правилно няма оправия . Иначе за оборотите има доста изписано - свещи , дебитомер и още хиляди неща . Цената за която си взел колата е добра , но ако подмениш изброените неща плюс нормалното обслужване на колата , сумата може доста да набъбне . Успех .

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Сря 26 май 2010 23:38

И вентилатора на парното ли е свързан с въпросния модул?

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Чет 27 май 2010 3:15

Пуснах климата и осветлението на таблото за сега.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 28 май 2010 14:33

Колега , ако може сложи някоя и друга снимка за да се види за какво става на въпрос . Темама ти може да стане и полезна за някой , особенно ако успееш да премахнеш голяма част от проблемите си сам .

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Пон 31 май 2010 0:51

Ами снимки не можах да направя щото апарата ми е голям и не ми се цапа. Но за проблемите с климата мога да опиша: Копчето за вентилатора си е същото вътре както и на В3, пластинката беше изпаднала от мястото си. Засмолих я и вече няма да пада. Другото обаче е че не тръгваше вентилатора на радиатора отпред. Там се поозорих докато намеря къде е резистора на ниската степен, защото като пуснеш климата се включва едно реле 317 което се намира някъде най-отзад, и него докато го намеря... Та релето включваше но перката не мърда. Оказа се че резистора се намира на също толкова кофти място- закрепен е на предна лява греда отдолу, отгоре не се вижда. За да се стигне до него трябва да се махне долната пласмаса. Проблема беше че единия болт беше изяден от корозия и кабелът просто си висеше във въздуха.
Ами това е . За останалото по-нататък...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 31 май 2010 6:19

Ако още не си намерил буксата за диагностика:
Изображение

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Пон 31 май 2010 23:01

При мен не е там колега. Има нарисуван знака върху гумата ама отдолу дупка. Все пак я намерих, на пласмасата над краката на шофьора.
А някой да каже може ли комфорт модула да се пробва свален?
Подадох му напрежение и консумира 25мА , и реагира на дистанционното като вдига на 30мА за около 1сек. но нищо повече. Очаквах да щтракне някое реле ама не. Може би очаква да са навързани всички сигнали от ключетата? Модула претърпя малко ремонт. Имаше стопена писта и се надявам това да е всичко ама кой знае- малшанс. Имам и снимки , някой ден ще кача...

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Нед 13 юни 2010 21:46

Какво научих до сега:
1. След присъединяването на всички 37 проводника можеха да се отключват и заключват вратите с ключа и от бутона който е на шофьорската врата. Също и прозорците, само от ключа обаче(при задържане отваря и затваря прозорците).
2. Прозорците и огледалата не могат да се управляват от вътре без да е включен модула .
3. След включване на модула всичко заработи без предня дясна врата и багажник- не могат да се заключват и отключват централно. Ще трябва още да ровя.
4. Много е важна масата на модула. Имаше лоша връзка на пина на куплунга(пин 23) и уж щракат релетата, ама не действа върху вратите . Всъщност само мигачите мигаха. След като прекарах директен проводник нещата заработиха.
Сега остава всичко да се върне по местата, защото заради стопени проводници се наложи да свалям таблото и кормилото даже...

Последна промяна от dandan на Пон 14 юни 2010 4:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 13 юни 2010 23:05

Пиша то'з скромен ред само за да те укоража . Успех и продължавай .

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Сря 16 юни 2010 20:35

здр искам да попитам относно комфорт модула на пасат б 5 как мога да го сваля какви са процедурите щото аз махнах прага и пласмасата от страни но няма как да вдигна мокета някои ако е свалял нека каже как

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Чет 17 юни 2010 3:05

Ами аз понапънах откъм прага и го надигнах. Вярно че малко корав ама става.

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Вто 10 авг 2010 8:32

nasttii не се притеснявай че ще го напънеш малко.
И при мен ми се стори невъзможно но с малко пожече напън и си излезе(понеже под кутията се беше събрала влага и исках да я обера).
Само внимавай с пластмасовите елементи че на мен ми замина вътрешната част на прага.
Може и да не му е тук мястото но да си питам и аз понеже пък от моя модул му е останала само кутията и сега всичко си е навързано да заработи донякъде(плафоните светят като на хладилник,ел.огледала-мъртви,ел.стъклата са всяко само за себе си,централното е с модул от аларма и т.н.).Идеи имате ли как да се оправя с този проблем,вече пробвах с няколко модула но явно трябва да се уцели точния а те не са толкова лесни за намиране и избора ми е ограничен.

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Чет 12 авг 2010 4:01

Тука някъде май четох, че трябва новия модул да се "напасне" програмно към колата.

Passata b5
Автомобил: Vw passat variant 1 8t
Двигател: AEB 1998

Мнениеот Passata b5 » Съб 25 юни 2016 20:49

Колеги може ли да ми кажете към кои кабели на модула трябва да ходи постоянен ток за момента идва само на синята букса червения кабел.Когано направим прозорците да работят работят за момента и на сутринта нито прозорци нито лампи нищо.благодаря предварително!!

Върни се в “Passat”