Здравейте,
като запаля колата, на студен двигател, лампата за маслото почва да мига след малко и продължава докато двигателя работи. Датчика е подменен и отномо прави същото. Също така датчика за температурата на двигателя показва по-ниска температура, въпреки че двигателя е загрял. Няко може ли да даде съвет от къде може да идва този проблем?

Passat B3 1.8 1991г - проблем с датчика за маслото и температурата на двигателя
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Passat B3 1.8 1991г - проблем с датчика за маслото и температурата на двигателя
Общо казано може да от таблото проблема.Естествено,първо се проверява за проблем,после се замерват показанията на самите датчици,накрая се пробва с друго табло,ако таблото е с оборотомер-може да се подмени само той/с платката/.Вече съм позабравил нещата,но си мисля,че системата за предупреждение комбинира светенето на диода със звуков сигнал,при проблем,подаден като такъв от самия датчик.Ако е само светлина,явно проблема е по веригите,но при всички случаи се започва със замерване наляганто на маслото.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Passat B3 1.8 1991г - проблем с датчика за маслото и температурата на двигателя
Може бе самото табло е повредено, но както ти е казал колегата първо измери налягането на маслото за да си сигурен, че проблемът не е в двигателя.
При мен след няколко смени на датчици и веднъж на таблото, открих съвсем случайно, че се е извадила едно от буксите с кабели отзад на бушониерата. И го открих това, докато търсех да запоя всички връзки, които съм правил през годините. Аз ги намирам и оголвам, един приятел ги запоява. Сега всичко, което беше вързано на ръка е запоено и нямам проблеми по ел инсталацията, а тръгна от мигаща лампа на маслото по време на движение
При мен след няколко смени на датчици и веднъж на таблото, открих съвсем случайно, че се е извадила едно от буксите с кабели отзад на бушониерата. И го открих това, докато търсех да запоя всички връзки, които съм правил през годините. Аз ги намирам и оголвам, един приятел ги запоява. Сега всичко, което беше вързано на ръка е запоено и нямам проблеми по ел инсталацията, а тръгна от мигаща лампа на маслото по време на движение
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
При мене беше от оборотомера.Смених го с друг и се оправи.Руснаците имат тема с ремонт презапояват се спойки и т.н на мене ми беше по-лесно да го сменя с такъв от друго табло.