Пасат Б5.5 1.8 Турбо проблем с отчитането на температура ... Идеи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5.5 1.8 Турбо проблем с отчитането на температура ... Идеи?
Здравейте момчета, купих го преди около месец ,обслужих го изцяло , сръчен съм ,сам си правя колите имам физическата и инструментална подготовка ,обаче се сблъсквам с някакъв странен за мен проблем... Уреда на таблото ту отчита ,температурата ту не ... Интересното е ,че все по трудно вече се качва до средата ,(нормална работна температура колата),а навън си е топло, признаци като висок разход и всякакви други такива ,температурата според мен е добре ( парно бол....) Като сменях водната помпа позагледах термостата ,ама викам работи си добре (а и работеше реално
) и не го смених заедно с нея. Попринцип като я закача на Вагком не дава грешки никакви, не съм се сетил да проверя живи данни от компютъра ,но се съмнявам някой датчик да не прави проблем,щото ако е таблото ... ебаси филма... Идеи ?

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с отчитането на температура на Пасат 1.8Турбо Б5.5 ... Идеи?
Датчик за температурата на антифриза?
Re: Проблем с отчитането на температура на Пасат 1.8Турбо Б5.5 ... Идеи?
има един четири пинов датчик на фланеца дето ти е и термостата, при мен беше зелен, при теб може и друг цват да е незнам, той отговаря за показанията температура на таблото, другото което е с какъв термостат си, електронен или обикновен, аз бях с електронен и ми остана защото мислех че е от него ,,,, но не беше.
може и термостата да ти се бъзика ама малко вероятно.
може и термостата да ти се бъзика ама малко вероятно.