Б5 проблеми с радиото - решени !
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Проблеми с радиото на Б5- решено!
Вчера оперирахме един Г4 и аз си харесах тая х.....ня.Види ми се заводска,та го вързах към ремоот контрола на усилвателя и има ефект.Утре ще го видя и извънградско как е.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
И аз си бях взел съшата маимунка, която ми беше продадена за усилвател но ефект 0.Докато не активирах вградения усилвател( описал съм го по-горе )нищо не хващах като сигнал.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Хм.При мен работи,с тая разлика,че тоя синия кабел,дето е оплетен около основния го нямам.
-
Скоро и аз сменях радио-сд то на моя 99г седан и бях краино недоволен от слаб радио сигнал.Разровичках се из нета и разбрах,че
ОРИГИНАЛНОТО радио на Пасата подава захранване на антенен усилвател, които се намира под антената.Реших проблема за няколко стотинки и сега сигнала е убиец.
Купуват се едно дроселче 100 микро хенри и един кондензатор 100 пикофарада. Двете се запояват и общия им краи се запоява към жилото на антената ПОСОКА АНТЕНА на покрива.
Свободния краи на кондензатора се подава към вход антена на радиото, а свободния краи на дросела към +12 волта, когато се включи радиото.Има такъв извод от радио-сд то, когато се включи на този извод получаваш + 12волта.
ОРИГИНАЛНОТО радио на Пасата подава захранване на антенен усилвател, които се намира под антената.Реших проблема за няколко стотинки и сега сигнала е убиец.
Купуват се едно дроселче 100 микро хенри и един кондензатор 100 пикофарада. Двете се запояват и общия им краи се запоява към жилото на антената ПОСОКА АНТЕНА на покрива.
Свободния краи на кондензатора се подава към вход антена на радиото, а свободния краи на дросела към +12 волта, когато се включи радиото.Има такъв извод от радио-сд то, когато се включи на този извод получаваш + 12волта.
-
Добавям Схемата
-
И само да добавя, че дросела и кондензатора съм ги вкарал в корпуса на радиото, те са дребни елементи.Това е изпълнимо само от колеги, които се занимават с такива неща и знаят какво и как да се запои.
Здравейте, момчета !Пасат B5 седан. Искам да ви попитам за мнение, защото хващам бнр,христо ботев и още едно радио. Cd-то не ми е оригинално и го ползвам от много време и нямам проблеми с радиата, но преди няколко дни изчезнаха.Ползвам преход от оригиналната антена, защото жака е по-голям на cd-то, но всичко си работеше много години. Пробвах с друга малка антена, директно в cd-то и хваща много добре, но с антената на тавана само 2,3 радиа?! Като сложа по-дълга антена на тавана хваща по-добре, но има смущения и пак се губят радиа. Усилвател ли се е прецакал в антената на тавана? Пробвах да подам и ток 12 волта с преход-адаптер, но ефекта е нулев. И след замерване на всичко установих, че има проблем с кабела и между скоростният лост и под пепелника има букса фабрична, която се разкопчала поради някаква причина. Кабела минава в лявата задна колона, в страни до задната седалка и през задната седалка минава в средата под барчето. Успех на всички с всичко :)