Здравейте колеги,
Преди няколко месеца си закупих passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. на Бензин и ГАЗ. Днес ми се наложи да сменявам свещи и я закарах на майстор. Свещите се смениха, платих си на майстора и се запътих с един приятел до центъра по работа. Карайки си, усещам остра миризма на изгоряла пластмаса, няколко метра след това спрях, изключих колата от скорост и тя загъсна сама. секунди след това от предния капак почна да излиза пушек, с приятеля ми излязохме (той пък пожарникар), загаси я за няколко минути с един градинарски маркуч и понечихме да видим какви са пораженията. Викнах си пътна помощ, закарах я на майстор, но не съм коментирал какво да правим, щото бях и на работа. Първа кола ми е, не съм се ровичкал много по колите до сега и не знам какво да я правя. Като я загледах заминали са следните неща: Всички пластмасови кори, всички пластмасови тръби, казанчетата, ел. инсталацията, предполагам и динамото е заминало, ремъците и те. Радиатора и пластмасовата обвивка около перката, както и тя самата не са засегнати, предната маска не е засегната, капака и той е пушка. Майстора, при който я оставих ми каза, че може да е оправи, двигателя не бил засегнат, но въобще не съм коментирал за каква сума ще иде реч или дали въобще ще има смисъл. Казаха ми, че или от някъде е изпуснала газ, или майстора, при който съм сменил свещите и бил "ГОЛЯМ" майстор.
Моля Ви за съвет и информация. Горе-долу, за какви пари си говорим и дали след този ремонт двигателя няма да ми прави проблеми, въобще дали има смисъл да се занимавам или да се дава за части. Мога да снимам самия кош и да кача снимки, та да видите за какво иде точно ред, ако това би помогнало.

Passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. - обгорял двигател - ремонт?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. - обгорял двигател - ремонт?
Така като чета....определено ти трябва кола донор. После, не се знае до къде и какво е изгоряло по инсталацията.
Първо с минимални вкарани средства се опитайте да я запалите. Ако запали, вижте какво и не работи.
На този етап като цена, е мноооого относително, но от това което си изброил, не е добре.
Ако пожара е засегнал и боята отвън.....
Дай тука някоя снимка да видим.
Първо с минимални вкарани средства се опитайте да я запалите. Ако запали, вижте какво и не работи.
На този етап като цена, е мноооого относително, но от това което си изброил, не е добре.
Ако пожара е засегнал и боята отвън.....
Дай тука някоя снимка да видим.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен от някъде е изпуснало гориво, което се е запалило. На един познат се случи на едно Поло, изгоряло всичко около инжекторите. Много лошо, навярно някой стар маркуч е направил мизерията или някоя скоба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих до гаража, но някой беше затворил капака и сега не ще да помръдне, явно жилото се е слепило за някоя пластмаса. Утре ще го мъчим и ще снимам. Външно на колата и няма нищо, дори по капака боята не е мръднала. Ще видим утре какво ще стане и ще докладвам.
инжектопляктор написа:Според мен от някъде е изпуснало гориво, което се е запалило. На един познат се случи на едно Поло, изгоряло всичко около инжекторите. Много лошо, навярно някой стар маркуч е направил мизерията или някоя скоба.
Точно това се случи с един приятел преди време и неговото BMW. Таман я беше направил и й се радва точно два дена. Колата се запали на един завой от изпуснал маркуч на бензина, олял целия двигател, той горещ и белята стана. Не ставаше за нищо после. Много относително е във всеки случай, може при колегата да може да се оправи без смяна на двигател. Но по принцип пламне ли под капака, после за нищо не става колата.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ALESYZ написа:Много относително е във всеки случай, може при колегата да може да се оправи без смяна на двигател. Но по принцип пламне ли под капака, после за нищо не става колата.
Ако не е много, може джелязото на двигателя да е здраво и да се размине само с пластмасарии и жици. Добре, че на пасата Моното влизат 2 тръби, не са маркучи.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ти внимавай, че на моя Пасат маркучите за бензина при моното се бяха разкапали и капеше бензин върху колекторите.