Passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. - обгорял двигател - ремонт?

Техническа и сервизна информация за Passat
trenchev_89
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. - обгорял двигател - ремонт?

Мнениеот trenchev_89 » Сря 31 авг 2016 15:59

Здравейте колеги,
Преди няколко месеца си закупих passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. на Бензин и ГАЗ. Днес ми се наложи да сменявам свещи и я закарах на майстор. Свещите се смениха, платих си на майстора и се запътих с един приятел до центъра по работа. Карайки си, усещам остра миризма на изгоряла пластмаса, няколко метра след това спрях, изключих колата от скорост и тя загъсна сама. секунди след това от предния капак почна да излиза пушек, с приятеля ми излязохме (той пък пожарникар), загаси я за няколко минути с един градинарски маркуч и понечихме да видим какви са пораженията. Викнах си пътна помощ, закарах я на майстор, но не съм коментирал какво да правим, щото бях и на работа. Първа кола ми е, не съм се ровичкал много по колите до сега и не знам какво да я правя. Като я загледах заминали са следните неща: Всички пластмасови кори, всички пластмасови тръби, казанчетата, ел. инсталацията, предполагам и динамото е заминало, ремъците и те. Радиатора и пластмасовата обвивка около перката, както и тя самата не са засегнати, предната маска не е засегната, капака и той е пушка. Майстора, при който я оставих ми каза, че може да е оправи, двигателя не бил засегнат, но въобще не съм коментирал за каква сума ще иде реч или дали въобще ще има смисъл. Казаха ми, че или от някъде е изпуснала газ, или майстора, при който съм сменил свещите и бил "ГОЛЯМ" майстор.

Моля Ви за съвет и информация. Горе-долу, за какви пари си говорим и дали след този ремонт двигателя няма да ми прави проблеми, въобще дали има смисъл да се занимавам или да се дава за части. Мога да снимам самия кош и да кача снимки, та да видите за какво иде точно ред, ако това би помогнало.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Passat B5.5 2002г. 2.0 115к.с. - обгорял двигател - ремонт?

Мнениеот drago_tr » Сря 31 авг 2016 18:51

Така като чета....определено ти трябва кола донор. После, не се знае до къде и какво е изгоряло по инсталацията.
Първо с минимални вкарани средства се опитайте да я запалите. Ако запали, вижте какво и не работи.
На този етап като цена, е мноооого относително, но от това което си изброил, не е добре.
Ако пожара е засегнал и боята отвън.....
Дай тука някоя снимка да видим.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 31 авг 2016 21:29

Снимай пораженията

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 31 авг 2016 21:57

Според мен от някъде е изпуснало гориво, което се е запалило. На един познат се случи на едно Поло, изгоряло всичко около инжекторите. Много лошо, навярно някой стар маркуч е направил мизерията или някоя скоба.

trenchev_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trenchev_89 » Сря 31 авг 2016 22:35

Ходих до гаража, но някой беше затворил капака и сега не ще да помръдне, явно жилото се е слепило за някоя пластмаса. Утре ще го мъчим и ще снимам. Външно на колата и няма нищо, дори по капака боята не е мръднала. Ще видим утре какво ще стане и ще докладвам.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 01 сеп 2016 8:11

инжектопляктор написа:Според мен от някъде е изпуснало гориво, което се е запалило. На един познат се случи на едно Поло, изгоряло всичко около инжекторите. Много лошо, навярно някой стар маркуч е направил мизерията или някоя скоба.

Точно това се случи с един приятел преди време и неговото BMW. Таман я беше направил и й се радва точно два дена. Колата се запали на един завой от изпуснал маркуч на бензина, олял целия двигател, той горещ и белята стана. Не ставаше за нищо после. Много относително е във всеки случай, може при колегата да може да се оправи без смяна на двигател. Но по принцип пламне ли под капака, после за нищо не става колата.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 01 сеп 2016 12:06

ALESYZ написа:Много относително е във всеки случай, може при колегата да може да се оправи без смяна на двигател. Но по принцип пламне ли под капака, после за нищо не става колата.

Ако не е много, може джелязото на двигателя да е здраво и да се размине само с пластмасарии и жици. Добре, че на пасата Моното влизат 2 тръби, не са маркучи.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 01 сеп 2016 12:10

Ти внимавай, че на моя Пасат маркучите за бензина при моното се бяха разкапали и капеше бензин върху колекторите.

Върни се в “Passat”