Пасат Б5.5 комби Тропане отзад в дясно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5.5 комби Тропане отзад в дясно
Здравейте колеги, от няколко дена започна да ми тропа отзад в дясно...но много изнервящо, тропането е когато минавам през дупки без значение от скоростта имам чувството че нещо ще влезе при мен, искам да попитам как се сваля кората на Пасат Б5.5 комби за да погледна дали не е този шоков тампон...то така или иначе ще ги сменям амортисьорите + другите чарколяци, но за 1во време да реша този проблем защото е много неприятно, благодаря на всички :)
Re: Тропане отзад в дясно
Гледал ли си амортисьорите дали са наред? При мен се беше счупил/скъсал единия от долния край, висеше си и похлопваше наляво надясно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тропане отзад в дясно
Не съм поглеждал, понеже нямам опит, трябва ли да вдигна колата, за да увисне гумата и да няма напрежение в амортисьора или ако е скъсан и при натискане ще се мести наляво-надясно, но най-добре утре да приложа снимки за да видят хора които разбират, иначе като погледнах преди няколко дена само това което предпазва от прахта, тоест пластмасата накрая се движеше свободно но утре ще натисна и амортисьора да не се окаже скъсан :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5.5 комби Тропане отзад в дясно
Добро утро, натисках го днес наляво-надясно но не мърда. Погледнах но си е хвата долу стабилно, така като гледам май ще сменя и двата амортисьора с съпровождащите ги части, но все пак ако някой има идей да каже. Ейто и гледката която можах да снимам :)
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Виж амортисьора дали е омаслен и изпуснал. Ако е така, за смяна е.
От вътре в купето нищо не разкачвай. Ще изпочупиш щипките. За сваляне на амортисьора, работата става само отвън. На 3 болта е...два отгоре и един отдолу. Така като гледам...шоковия тампон е сдал багажа. Като свалиш амортисьора, не те знам колко си як, ама с ръка като го натиснеш, не трябва да можеш да го свиеш.
Препоръчително е да се сменят двата комплект
От вътре в купето нищо не разкачвай. Ще изпочупиш щипките. За сваляне на амортисьора, работата става само отвън. На 3 болта е...два отгоре и един отдолу. Така като гледам...шоковия тампон е сдал багажа. Като свалиш амортисьора, не те знам колко си як, ама с ръка като го натиснеш, не трябва да можеш да го свиеш.
Препоръчително е да се сменят двата комплект

-
- Автомобил:
- Двигател:
Направо ще сменям всичко, и от двете страни няма какво да се занимавам новото си е ново, щом тропа явно има проблем, само да попитам спрял съм се на амортисьори Закс, като цена единят беше на 95 лева за бройката за стандартно окачване, а другият отново за стандартно окачване само че подсилен е 195лв.,Има ли разлика ако е доста по здрав да взимам от тях. И още един въпрос какви части още се взимат при смяна, за да взимам и да знам че всичко е ново? Благодаря колеги :))
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колега ходи някъде да я вдигнат колата и да огледат отдолу преди да сменяваш нещо което не е ясно дали е за смяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Колега ходи някъде да я вдигнат колата и да огледат отдолу преди да сменяваш нещо което не е ясно дали е за смяна.
Гледаха я, тръскаха я, бъркаха навътре към амортисьора, отделно като я натиснеш хубаво и я пуснеш не се връща и да застане "мирно" а продължава да се клати, пък и клопа от там вчера возих човек точно там за да потвърди, сменям с ново пък ако излезе после друго и него ще оправям, тези смени не ме притесняват, лошо е ако почна да имам проблеми с двигателя, другото по ходовата част предвид пътната обстановка в България си е нормално :D
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Е сега вече стават по ясни нещата.Аз си помислих,че сам си поставил диагнозата без да е вдигана и гледана колата.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ако ще возиш плочки и цимент, слагай подсилените, ако ще возиш само 2-3 куфара и тия от 95 ще ти свършат работа. Не знам само с тия усилените, дали няма да вози само по твърдичко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, няма да я товаря отзад много, но предполагам ще се нложи все някога да ги натисна повече, цената е найстина двойна но явно има защо :) Гледах но не намерих с каква ли марка амортисьори излиза фабрично колата от Германия? Че аз заничах, но не намерих нищо...? Някой информиран? :))