Пасат Б7 разни екстри/модификации

Техническа и сервизна информация за Passat
nikvw
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б7 разни екстри/модификации

Мнениеот nikvw » Съб 10 сеп 2016 23:27

Здравейте колеги,

От известно време съм собственик на хубаво Пасатче Б7, 2.0тди 170 коня, 4х4.
Колата е края на 2011 година и като цяло съм много довелен от нея!
Имам няколко въпросчета за разни екстри - кое как може да се направи :) Попрочетох из темите, но не можах да си намеря точен отговор.

1) Автоматично прибиране на огледалата при заключване на автомобила. Имам ел. прибиране на огледалата, но пък не мога да си ги прибера автоматично като заключвам колата например.
Ако задържа бутона за заключване - то стъклата се вдигат, ако са били леко отворени, но страничните огледала не се прибират.
Може ли софтуерно да се настрои да се прибират автоматично при заключване и/или задържане на бутона за заключване? И съответно при отключване или запалване да се отварят?

2) Автоматични дълги светлили. Четох, че е необходимо да имаш завиващ би-ксенон(който имам), но какво още трябва, за да си направиш автоматични дълги?
Някаква камера предполагам, но може ли и лесно ли е да се монтира допълнително?

3) Монтиране на лопадки зад волана, за смяна на предавките. За таз работа четох, че трявба да си смениш цялата външна част на волана. Но няма ли по-лесен начин - хоп 2 лопадки и 2 кабела и готово :) Не ми се сменява волана...

4) Функция Coasting function(като пуснеш газта и изключва скоростта и се рее, пък като дадеш газ и си вкючва на предавка). Возих се на подобно пасатче, но 2013 година и той имаше тази функция. Аз нямам тази функция.
Но ми изглежда, като да може софтуерно да се активира? Някой, който има тази функция - досадна ли е, или върши работа за икономия?

5) Сензора за дъжд. Той активен ли е постоянно? По-старите коли знам, че ако оставиш колата с отворени прозорци и завали дъжд - колата сама си ги вдига.
При мен забелязах, че като вали дъжд и вляза в колата и я запаля, чистачките не се включват автоматично(въпреки, че лоста е на правилното място), а цялото стъкло е мокро. Ако ги пусна ръчно и после сложа лоста на автоматичното място, чистачките си тръгват автоматично.
Така ли е по принцип, или може да се програмира и това държание?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re: Разни ектри/модификации за Пасат Б7

Мнениеот Vasseto » Нед 11 сеп 2016 15:56

Точка 2:
Прикачени файлове
1.png

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Нед 11 сеп 2016 16:01

Точка 5:
Прикачени файлове
2.png
3.png
3.png (96.95 KиБ) Видяна 2808 пъти

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Нед 11 сеп 2016 17:59

Точка 4:
Прикачени файлове
4.png
5.png

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Пон 12 сеп 2016 8:09

Vasseto, благодаря за "изрезките" :)

Малко коментари от мен
2) Тук като дам на дълги, уви, свтва ми само сината лампичка, без "А" в нея. По-скоро нямам автоматични дълги, но не знам какво е необходимо, за да си го ретрофитна. Имам завиващ би-ксенон, но какво още трябва?

5) Съгласен съм, че не винаги може да се разчита на сензора. Но след като запаля колата и стъклото е цялото мокро... ми е странно как не го хваща. То не е леко накапано от капки дъжд, а цялото е мокро и дъжда продължава да вали и пак не ми се вкючват. След като ги стартирам ръчно и после си работи датчика. На 2 пъти ми се е случвало... просто ми е странно.

4) Не го разбрах на 100%, но тази функция активира ли се допълнително? Защото като шофирам и пусна педала на газта и си ме държи на скорост. Независимо дали изкачвам или спускам или карам по равно. DSG-то ми стой на D...

Също се сещам да питам и още нещо.

6) Датчик за налягането в гумите. Попринцип, до скоростната кутия има едно копче за налягането в гумите, което аз нямам. Но като тръгна да паля колата и имам лампичка, която прилича на спаднала гума и вътре има удивителна. Ще ме нотифицира ли, ако ми спадне налягането в някой гума?

Лека дълга седмица на всички!

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Пон 12 сеп 2016 8:27

Ще е добре да си прочетеш описанието на колата.
По точка 4. Активира се от менюто на таблото. При мен го няма. Може би го има само в bluemotion моделите.
По точка 6. Колата следи налягането на гумите по импулсите от датчиците за ABS. При което нямаш допълнителни датчици в джантите. Можеше да ти дам изрезка в която пиша за разсеяни монтажници на гуми, но знам че ти ще го прочетеш по късно. И ако хване разлика ще те нотифицира.

Върни се в “Passat”